11 872    10    2  

EU etterkontroll - må det gjøres på samme sted som kontroll?

 8 024     Bærum     1
Var noen på jobb som mumlet om at man ved etterkontroll etter feilet EU-godkjenning, må gjøre etterkontrollen på samme sted som der opprinnelig EU-kontroll ble utført. (etter nye forskrifter fra juni 2015)

Er dette riktig?

   #1
 6 690     Akershus     0
Hadde kjerra på EU-kontroll hos Mekonomen i juni. Etterkontroll og godkjenning ble gjort hos merkeforhandler i juli. Ingen som snakket om at det måtte være samme verksted.
Signatur
HSt
   #2
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Det er riktig som TS skriver. Etterkontroll kravet på samme sted reduserer mulighet for på enkel måte å komme unna gale krav. Men bakgrunnen er visst å redusere mulighet for å lete rundt etter verksteder som godkjenner til tross for feil.
   #3
 6 690     Akershus     0
Interessant. Rart at dette ikke ble tatt opp for min del.

Til orientering skal det nevnes at Mekonomen underkjente kjerra på grunn av en lekkasje som ikke fantes... :p
Signatur
HSt
   #4
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Jeg trodde systemet skulle sperre for dette nå, slik jeg forstod det må en true med å melde de inn til Statens vegvesen pga feil for å få de til å innrømme at de har gjort en feil.

På gratis sikkerhetstest på gammel volvo før Eu kontrollens tid glemte merkeversted at de året før hadde gitt beskjed om at alle foringer måtte byttes. De hadde blitt ok igjen året etter .... NAF hadde i mellomtiden godkjent å ikke gjøre noe.
   #5
 2 488     0
Jeg trodde systemet skulle sperre for dette nå, slik jeg forstod det må en true med å melde de inn til Statens vegvesen pga feil for å få de til å innrømme at de har gjort en feil.

Om jeg har forstått det rett er det å ta en ny fullstendig kontroll etter den første med påpekte feil som ikke lenger er lovlig/mulig. Etterkontroll, hvor kontrolløren følger mangellappen fra første sted, og kontrollerer at de feilene er utbedret (eller, faktisk ikke er feil) kan så vidt jeg vet fremdeles tas annet sted.
   #6
 147     0
Jeg hentet bil fra verksted for 40 minutter siden. EU kontroll ble tatt på et verksted, reparasjon og etterkontroll ble tatt på et annet verksted.
   #7
 1 151     Akershus     0
kontroll kan du ta på forskjellige steder, men de kan ikke ta ny kontroll som de kunne tidligere, nå må de inn og gå etter den gamle rapporten som ble laget av verkstedet som tok første kontrollen.

   #8
 2 762     Vestlandet     1
Kan man få en "second opinion" på etterkontrollen? Eller hvordan er prosessen for å klage. Jeg tenker feks på rust i kanaler, som et konkret eksempel en kammerat av meg var ute for. Bilen ble underkjent på grunn av dette, men verkstedet hadde tatt feil. Det var rust i plata som lå utenpå, men kanalen var helt fin.
   #9
 340     0
alt står på statens vegvesen sine sider.
men ja du kan ta etterkontroll et annet sted.