127    6    1  

Febertermometer

 2 731     0
Hva sier legestanden om moderne "kontaktløse" febertermometere, f.eks. de som selges på CO,
https://www.clasohlson.com/no/Beurer-FT-85,-digitalt-febertermometer,-non-contact/p/44-3641 eller https://www.clasohlson.com/no/Beurer-FT-95,-digitalt-non-contact-febertermometer/p/44-3642 ?

Er disse like pålitelige som gamle dagers kvikksølvtermometere, eller er fortsatt slike nymotens ting bare leketøy som ikke har noen verdi for å avlese kroppstemperatur?

   #1
 3 302     0
Vet ikke hva legen sier, men de har sin misjon.

Tester viser at de er overraskende nøyaktige, så lenge man peker på tinningen. De vil også være egnet til å se på delta, om feber går opp eller ned.

Den største fordelen er imidlertid at de lar seg operere på sovende barn, i motsetning til måling i rektum som ellers er anbefalt for nøyaktighet.
HSt
   #2
 25 413     Lillestrøm kommune     0
Legekontor bruker måle i øre modellen, måler en da på ørevoks bommer de med opp til 2C
   #3
 393     Oslo     0
Ingenting er like pålitelig som rektalmålinger. Pannetermometer er ikke anbefalt i helsevesenet og til og med øremålinger er omdiskutert til tross for dens utbredelse.

Jeg kjøpte allikevel et Microlife pannetermometer for noen år siden etter jeg leste en test hvor det kom best ut blant både øre- og rektaltermometere. Det stemmer bra med rompemålern vi hadde fra før, så lenge man tar hensyn til forholdene. Huden blir jo påvirket av romtempereaturen så sovende barn fungerer dårlig, både siden de bør ha det kjølig på soverommet og at kropstemperaturen synker når man sover.
Signatur
   #4
 386     Sarpsborg     1
Kontaktløse pannetermometere er genialt på urolige og/eller demente. Gir absolutt en god indikasjon på feber/ikke feber.
Øretermometre er svært nøyaktige, men man bør måle i begge ører ved mistenkt feber. Er det kaldt i rommet eller pasient har hodet nærme vindu kan det vise for lav temp.
Ellers er urinkateter med temperaturprobe min favoritt.
Rektalmålinger utføres ytterst sjelden.

Hilsen sykepleier på sykehus.
HSt
   #5
 25 413     Lillestrøm kommune     0
Som sagt legesenter målte 2C feil med øretermometer, forskjellen på 37.5 og 39.5 er ganske stor ... Men brukt riktig så kan det godt hende at det er greit.
TSt
   #6
 7 485     0
Dusj må utføres mye mere enn 1/2 time før bruk av øretermometer hvis ikke kan en ikke stole på verdiene. Har testet det selv på langvarlig sykehusopphold. Trolig er det litt fuktighet som fordamper og som stjeler varme slik at avlesning blir alt for lav.