13 261    7    9  

Fjerne kattepiss lukt?

 577     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     4
Vi hadde 5 kattunger på soverommet i kjelleren i noen dager før nye eigere kom. Noen hadde pisset litt her og der, og nå får eg pokker ikke vekk lukten. Vi har vasket gulv, vegger og tak med salmiakk og grønnsåpe. Fjernet lister på gulv og vasker bakom dei og (mistenkte pissing på listene og) nå har rommet stått i 3 mnd'er og vinduet på lufting. Hadde virkelig håpt på å slippe og rive opp gulvet..dette rommet er helt nytt..forbanna irriterende. Har og prøvd luktdreper som er beregnet til inni bil uten hell..noen gode tips å komme med?
Signatur

   #1
 5 412     Langhus     0
Har ikke noen veldig gode tips men kan kan si at jeg hadde noen ikke fullt så hyggelige tanker om kattefamilien når jeg på lille julaften klokka 21:00 sendte følgende melding til fruen:
"Nyvasket juletre lukter fremdeles kattepiss"
Juletreet vårt hadde stått på verandaen, og en av nabolagets katter hevdet tydeligvis eierskap til dette treet.

Å finne et rimelig rett tre i passende størrelse er ikke like lett når en i "panikk" må ut på julaften for å handle nytt...

Har du forsøkt å "sniffe" deg frem til mer nøyaktig område?
Legge plast på halvparten av gulvet (og tape den fast) og se om du på den måten kan avgrense området?

Signatur
   #2
 175     0
Hei,

Salmiakk virker nok ikke her, har lest en plass at det kan forsterke lukta av kattepiss og tiltrekke seg flere katter. Det siste er kanskje ikke så aktuelt for deg da..

Husker ikke hvor jeg fant det, men bruk av eddik er tingen. Har en garasjekjeller som stod åpen med noen dårlige pressenninger liggende løst inni. Her hadde nabolagets katter hatt fest og pisset i pressenningen.. Tok ut alle presseningen, men ennå var det noe lukt i kjelleren.

Tok da en 5L sprøytekanne, fylte den med vann og ett par flasker 35% eddik. Vasket gulvet med dette og lukta forsvant. I tilegg vasket jeg den beste presseningen som luktet piss med denne løsningen og da ble den også luktfri.

Chiefen.
   #3
 3 412     Akershus     1
Avføring fra katter er ikke hyggelig. Det antas at noen titalls personer dør i Norge hvert år på grunn av toksoplasmose overført via katter. Luktproblemer, som i dette tilfellet, er heldigvis ikke like alvorlige.

Overdøving av lukt med wunderbaum eller lignende er nok ikke den helt ideelle løsningen på alt...

En av de viktigste komponentene i kattepiss-lukt er ammoniakk. Derfor virker nok ikke salmiakk (ammoniakk-oppløsning...) særlig bra mot lukten heller.

Det er litt dumt at rommet har stått i 3 måneder uten bedre behandling enn utlufting, salmiakk, såpe og wunderbaum.

Vasking med eddik er et gammelt kjerringråd. Det virker plausibelt at dette kan virke.

Det blir hevdet at man kan finne urin med "black light" (Ultrafiolett lys). Noen dyrebutikker har dingser for slikt. Det virker plausibelt, gitt at det ultrafiolette lyset har "riktige" bølgelengder og at problemet ikke har trukket for langt inn i noe.

Capturine, Piss-Off og Urine-Off er kommersielle produkter. Skeidar selger visstok et stoff som heter Odør.

Noen mener at det kan hjelpe å øke luftfuktighet og temperatur kraftig, med etterfølgende utlufting.

Hydrogenperoksyd (for eksempel 3 %) er blitt nevnt; det er et sterkt stoff som lett kan skade hud og øyne, og som lett kan føre til bleking/misfarging.

Proffer kan bruke ozon i noen dager; i denne perioden kan man ikke bo i huset.

Maling kan hjelpe for å stenge lukten ute.
Signatur
   #4
 379     Lillesand     1
Skal tro om ikke Vademecum skulle funke.
En del år siden vi hadde katter som pissa over alt (Nåværende individ er 17 år, and still going strong), men vet vi brukte Vademecum ett par ganger, bla. bak i Ford si-rævvaen, etter å hatt katt baki på tur til/fra dyrlege. Dette var som oftest rimeligt raskt påført etter udåden dog...
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 577     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     2
Da får vi prøve ny runde med eddik og vann Smile grunnen til det bare har stått etter sist vask er at rommet aldri er i bruk, så det blei litt glemt. Men nå skal huset snart selgest..så da må vi få vekk lukta Smile
Signatur
   #6
 5 563     1
Det blir hevdet at man kan finne urin med "black light" (Ultrafiolett lys). Noen dyrebutikker har dingser for slikt. [...]
Capturine, Piss-Off og Urine-Off er kommersielle produkter. Skeidar selger visstok et stoff som heter Odør.


Dette er riktig. Alle dyrebutikker har UV-lommelykt og Urine-Off eller tilsvarende produkter som bryter ned urinstoffene. Det benyttes for å trene hundevalper til å bli husrene. Hunderpiss utskiller lukt som stimulerer andre (eller samme) hunden til å pisse på samme sted igjen, dermed er det viktig å fjerne urin-lukt fra huset. Valpepiss lukter omtrent ingenting (for oss mennesker), og da er det nyttig med UV-lommelykten. Lurt å slå av alt annet lys når lommelykten brukes.

Så dette er ganske vanlige produkter, som du lett får tak i - men jeg er usikker på om slikt fungerer på "gammelt piss". Jeg hadde gjort et forsøk.
   #7
 365     Drammen     0
Kan skrive under på at salmiakk forsterker lukten, hvertall. Fant til min store (ikke så store, faktisk) overraskelse at katten pleier å stå i kattedoen og tisse utenfor. Luktet ikke noe før jeg begynte å vaske bort det første med baderomsspray (denne er det mye salmiakk i) og da bredte kattepisslukta seg i hele etasjen på et blunk.