83    7    5  

Flyttebyrå til utlandet

 77     0
Flytter kanskje til München og lurer på om det vil bli mest lønnsomt å kjøpe alle møbler der nede eller å få et flyttebyrå til å ta seg av jobben. Møblene jeg eier har en innkjøpspris på ca 50k. Kan sikkert få 20k for det brukt. 

HSt
   #1
 30 150     Lillestrøm kommune     1
Vil ikke tro det er lønnsomt

Har de noe Finn.no system der nede ?

Jeg kjøpte sofagruppe for noen tusenlapper her, nypris et par år før hadde vært 26k (den var for stor hos selger)
   #2
 21 870     Akershus     1
Er også et spørsmål om du tenker å bli der eller om du planlegger samme kostnad ved retur om 2-3 år.
Signatur
   #4
 5 564     1
Sikkert kjapt å få et estimat fra et flyttebyrå. Ikke sikkert det er SÅ dyrt. Men det kan ta litt tid, så sjekk det også. Kjipt å vente 3 måneder på sofaen...

Oppside ved å kjøpe nytt er at du kan tilpasse bedre til nytt hus.
   #5
 21 870     Akershus     1
Forekommer meg at det også enkelte steder er utleie av fullt møblement, men mulig at det er uforholdsmessig dyrt. Brukes typisk av utstasjonert personell som blir noen få år.
Signatur
TSt
   #6
 10 602     0
En bør prøve å få pris fra annet enn flyttebyrå hvis en skal få lavest pris. Det kjøres normalt masse tomme biler sydover. Spør firma som DSV f.eks. Men da inkluderes ikke pakking etc slik at alt må stå mest mulig klart.

Det er svært optimistisk å få igjen nesten 50% av pris ved brukt salg, men det er en del på finn.no som tror det er mulig og kan hende de får solgt også men tviler på det.
   #7
 229     1
Av de prisene jeg har sett på møbler på ikea, er det omtrent samme pris i hele europa. Norge er en liten smule dyrere, men det var før kronekursen stupte, og dermed også lønnsnivået i norge (sett med utenlandske øyne). Plutselig er ikke nordmenn så høytlønnede lenger, og dermed er det ikke lenger så mye dyrere å drive butikk i norge.
Men be om pris både fra både norsk og tysk flyttebyrå. Jeg gjetter på at tyskerne vil ta mye bedre vare på gjenstandene enn noen nordmenn vil. Og kanskje polsk flyttebyrå er rimeligst.

Men et annet spørsmål er jo om møblene dine vil passe i den nye boligen. Er svaret nei, er det jo ingen vits å flytte dem.

Flytteprisen avhenger også av hvor mye plass gjenstandene tar. Får du de på en stor tilhenger blir det vesentlig rimeligere enn om du trenger en trailer. Det kan være at hvis du kan flatpakke møblene blir flyttingen rimelig, mens hvis sofaen må transporteres hel, vil flyttekostnaden av denne overgå hva det koster å kjøpe brukt der nede. Tommelfingerregelen er at store ting som er rimelige å kjøpe ikke bør flyttes, mens små ting som er dyre å kjøpe bør flyttes.
Jeg har flyttet noen ganger, og erfart at det jeg har bruk for får plass på min egen tilhenger+bil med nedfelte bakseter, mens det som kommer etter i lastebilen stort sett bare stues bort.