#321
 6,009     Finnmark     0
Tror den vanligste tilleggskostnaden er ekstra kjøring, pga hente manglede materiell som også sannsynligvis er lettest for kunden å akseptere
Signatur

   #322
 4,194     0
Den ærligste modellen jeg har kommet over hittil er:
- fast timespris for tiden elektriker er på stedet med 10% påslag for adm, kjøring etc.
- ditto på materiell, pris i nettbutikk pluss 10% flatt påslag.
- fast beløp for dokumentasjon per jobb, sannsynligvis for å slippe å gå veldig i minus på småjobber.

Dette krever at man som kunde har en ide om hvor lang tid skal ta eller stoler på estimatene man får fra firma. I tillegg gir det muligheten til å legge på en kontakt eller to som man kommer på hadde vært kjekt når elektrikeren likevel er der til en rimelig kostnad.

Alternativet fastpris vil over tid koste mer for kunden, firma kan ikke ta på seg risiko uten å øke prisene...
   #323
 1,596     0
Brukte en lokal tømmermann, og han var akkurat så ærlig som jeg drømmer at alle skal være: Alle fakturagrunnlag lå ved hans faktura, med flatt påslag - etter avtale. Timelister for seg. Ryddig!
   #324
 2,435     Hordaland     0
Hvordan kan du få det dokumentert at det er "flatt-påslag"? Har du sammenlignet materialprisene med hva man eksempelvis betaler for tilsvarende varer på ByggMax?
Signatur
   #325
 1,596     1
Jepp - jeg fikk som sagt vedlagt alle hans fakturabilag fra hans leverandører. Jeg vil anta at man ikke bedriver dokumentfalsk for å øke profitten?

For å si det sånn: Hans innkjøpspriser var såpass mye lavere enn mine, enten det nå er Byggmax eller andre, at det jeg betalte tømreren inkl hans påslag var rimeligere enn laveste tilgjengelige "forbrukerpris."

Nok en gang, altså - så er det et grådig grossist/butikk-ledd som stikker av med mye avansen, og som delvis subsidierer proffkundene sine rabatter med høye butikkpriser.
   #326
 2,435     Hordaland     0
Hadde vært artig å sett en slik dokumentasjon fra en entreprenør, så jeg vil oppfordre deg til å legge det ut her. Ettersom du har fått en slik dokumentasjon fra entreprenøren, så kan det ikke være mye hemmelighold over det, og jeg regner med du ikke har signert noen taushetspliktavtale med entreprenøren når du fikk overlevert/tilsendt disse papirene. Likevel; man behøver ikke å skaffe seg "uvenner", så jeg ville skravert over firmalogo og firmanavn slik at det forblir anonymt. Regner med heller ikke du driver dokumentfalsk, så dokumentene du legger ut her er å anslå som ekte.
Signatur
   #327
 1,596     0
Hmm... Ja da må jeg grave dypt ned i arkivet - så jeg skal ikke på forhånd love noe, men jeg har ingen problemer med å gjøre det på denne måten.

Dette var en selvstendig byggmester, og ikke en "entreprenør" - og det var en forholdsvis liten jobb. Men fortsatt et ærlig og transparent opplegg som jeg synes fortjener positiv omtale!

   #328
 3,216     0
Jeg har ikke på noe tidspunkt forfektet at du skal sponse kunder som bor i gokk, eller at man ikke skal betale for transport fra kontoret. Jeg har sagt det motsatte, man betaler timer for den tiden elektrikeren bruker (uten tøvete "servicebil-tillegg"), man betaler kost deler, man betaler statens satser for kilometergodtgjørelse. Enkelt, forutsigbart, transparent og ærlig.

Servicebilkostnaden pr km blir nok høyere enn statens satser (som egentlig er ment å dekke "merkostnaden" med å kjøre en km ekstra på en privatbil man har fra før og bruker i jobben, og ikke de faste kostnadene), men ellers er prinsippet slik det burde være; arbeidstid for den tiden elektrikeren bruker, og et påslag (enten pr time eller pr km) for bilkostnaden. Det vil si, jeg er ikke enig i at deler nødvendigvis skal selges til selvkost, men påslaget bør være innenfor rimelighetens grenser...


Her i byen er det vanlig med et påslag på timeprisen, som gjerne ikke blir oppgitt før regninga kommer om man ikke graver om det. Det er en tøvete ting å gjøre, slike kostander bør være dekt inn i timeprisen, man kan ikke velge å slippe de. Dessuten er de mye høyere enn reell kostnad i de fleste tilfeller, og brukes som en måte å skjule reell timepris på.