74    2    0  

Forsikring av hus

 45     0
Hei

Jeg har en enebolig med garasje som har anneks over som er utleid. Mellom hoved boligen og garasjen er det jo mellomrom på ca 2-3m. 
Jeg ser at flere forsikring selskap ønsker opplysning om det er avstand mellom byggene osv og det utgjør at forsikringen blir dyrere. 
Noen som vet hvorfor det er slik? 
Blir det dumt og ikke si noe på det for og spare endel penger i året? 


   #1
 1 238     0
Hei,
Dette er jo en del av risikovurderingen som selskapet gjør. Mindre risiko, bedre pris for deg. Bevisst feilinformasjon, kan gi avkorting ved skade, og i verste fall tiltale for svindelforsøk.
HSt
   #2
 24 876     Lillestrøm kommune     0
Pass på at du får fullverdi forsikring. Noen forsikringsselgere lurer kunden ved å ha forsikring begrenset oppad til en sum, formuleringene om dette var veldig vage på det eksempelet jeg har sett. Med fullverdi har selskapet ansvar hvis de har sstt verdien for lavt.

Når jeg overtok huset her for 4-5 år siden så oppga jeg selgers polise nummer hos Gjensidige når jeg skulle tegne forsikring. Jeg ble oppringt om at polisen ikke stemte overens med hva de så på bilder på Finn.no annonsen så vi hadde noen runder før beskrivelsen av huset ble nogenlunde riktig. Så riktig info i polisen er viktig.