#21
 3 535     0
Skulle likt å sett en grafisk framstilling av antall aktiveringer (for hele verden under ett) de siste ukene eller månedene fram mot 29. juli. Hvorfor i all verden venter vi til aller siste øyeblikk? Vi kunne jo like gjerne gjort denne jobben for en uke siden, elller to uker siden, eller tre, men vi venter til vi er nødt!

Vi står jo overfor et annet skifte til neste år, og jeg har sett et antall mennesker uttale seg i media: Jeg gjør ikke noe med det før jeg "må", men da skal jeg gjøre det! - Og de som har kjøpt ny bil de siste årene uten DAB-radio fordi de ikke "måtte", får jo valget mellom å skifte ut hele radioen, til en betydelig kostnad, eller ha ekstra-dingser og ledninger på dashbordet. Likevel: Når vi ikke "må" gjøre noe enda, velger vi heller å ta ekstra utgifter eller ledning/dingse-rot den dagen vi "må". (Eller konkludere med at prisen er så høy at vi kutter ut radiolytting i bil totalt.)

Hvorfor er vi så treige av oss? Det ligger jo absolutt ikke noen rasjonell fornuft bak det!

   #22
 5 111     Sørnorge     0
Windows10 iso'n som ble sluppet rundt nyttår aksepterer windows 7 og 8 lisensnøkler. Tidligere versjoner krevde at man først la inn win7/8, utførte alle windows updates og oppgraderte til win10 og evt deretter gjorde en nyinstallasjon på samme hardware om man ønsket en ren win10-maskin. Nyslippen ved nyttårstid gjorde at hele prosessen ble redusert fra 20 timer til 20 minutter.

Er det noen som har testet å legge inn win10 med win7/8 lisens basert på iso nedlastet etter nyttår nå som det ikke er gratis oppgradering lenger? Kunne være interessant å teste om den tillater aktivering.

(ISO er den nedlastingsfilen som brukes for å lage installasjons dvd eller usb)
TSt
   #23
 13 752     0
Til Keal, f.eks. vi har bytttet maskiner på jobb og det er de gamle jeg har gjort nye igjen for noen 100 lapper med SSD disk og Windows10. Når instalasjonen er såpass rask så kan en gjøre det. Men derfor er det ikke alltid at en har tid til å komme i mål før kort før fristen.
   #25
 895     0
Kan visst benytte seg av gratisoppdaterignen enda ser det ut til, i følge artikkel på ITavisen. Bare å stille datoen på pcen tilbake til 28. Juli...
  (trådstarter)
   #26
 6 009     Finnmark     0
Fikk oppdatert all-in-one pc også idag. Kjøpte ny SDD harddisk og tok en ny installasjon med Windows 10.
Kodenøkkel fant den selv, tydeligvis registrert pga tidligere oppgradetingsforsøk..
Fikk plutselig en lynkjapp pc😀

Gratis Windows 10 før fristen idag( 29 juli)  - DSC_0679.JPG - finnmark4ever
Signatur
   #27
 3 535     0
Det hevdes av folk på jobben som "har hørt" eller "har lest" (og da lurer jeg på om noen her har mer konkrete referanser til dokumentasjon på det) at ved Windows10-aktiveringen sendes det over adskillig mer detaljer om maskinkonfigurasjonen, slik at når du skal aktivere på nytt ved reinstallasjon kan det hende at endringene er så store at du får beskjed tilbake om at "Nei, dette er ikke den maskinen som ble brukt ved forrige aktivering! Ikke godtatt!"

De som snakker om dette mener å ha lest at du kan gjøre små endringer, en av gangen. For hvert avvik fra forrige aktiverte konfigurasjon telles "straffepoeng": Få poeng for å skifte harddisk eller endre mengden RAM, noen fler for å plutselig ha et annet skjermkort eller CPU, mange for å ha et annet hovedkort. Blir straffepoengene for mange totalt sett, avvises aktiveringen. Underforstått: Her prøver du å bruke samme lisens for annen gang. Det er jo en viss fornuft i logikken (forutsatt at man mener det er riktig å holde seg innenfor lisensavtalen). Som regel, om ikke alltid, oppdaterer man jo bare én eller to komponenter av gangen, og da har man ikke trøbbel. Skifter man ut mye samtidig, må man ta en telefon til MS Norge for å forklare situasjonen og få en ny aktiveringskode.

Det var jo til en viss grad slik tidligere også, og lisens-typen avgjorde hvor store endringer du kunne gjøre uten å avklare det med MS Norge: Home Edition krevde godkjenning også med små endringer, Ultimate tillot bortimot fri endring (muligens med unntak av hovedkort) - det er bare å la antall tillatte straffepoeng være avhengig av lisens-typen.

Kan noen bekrefte at det faktisk er slik det fungerer i dag?

Hvis det er slik, ville jo det være en god grunn for de som opererer med stjålet lisens å aktivere så raskt som mulig, for å komme den egentlige eieren i forkjøpet. Hvis tyven er først ute, blir den egentlige eieren avvist med at "Nei, den maskinen du nå prøver deg med er helt annerledes enn den som denne lisensen er aktivert for" Smile (Litt dumt hvis du var "snill" og "ga bort" en Win7 lisenskode til en kamerat for noen år siden, og han har oppgradert til Win10 for flere måneder siden!)

   #28
 1 006     0
kommer vel på hvilken nøkkel du har,har du win ultimat,eller win home full versjon,så kan du bytte så mye deler som du vil.andre versjoner av win,så kan du vel omtrent ikke skifte hd


   #29
 5 111     Sørnorge     0
Det hevdes av folk på jobben som "har hørt" eller "har lest" (og da lurer jeg på om noen her har mer konkrete referanser til dokumentasjon på det) at ved Windows10-aktiveringen sendes det over adskillig mer detaljer om maskinkonfigurasjonen, slik at når du skal aktivere på nytt ved reinstallasjon kan det hende at endringene er så store at du får beskjed tilbake om at "Nei, dette er ikke den maskinen som ble brukt ved forrige aktivering! Ikke godtatt!"


Det stemmer. Du kan (kunne) starte oppgradering til win10 og oppstart etter oppgradering feilet (veldig ofte glemte oppgraderingen å implementere IP-protokollen slik at maskiner manglet nett og følgelig ikke fikk meldt fra om lisens).
På et eller annet tidspunkt mellom at man trykker [start oppgradering] til første reboot sendes hardwareinfo over. Man kan da gjøre en helt ren installasjon av win10 og trykke [skip] når den spør om lisenskode, og likevel blir resultatet en pc med aktivert lisens.

Byttes harddisk/hovedkort/nettverkskort (og antagelig noe mer også) underveis i prosessen får man ikke opp lisensen automatisk.
  (trådstarter)
   #30
 6 009     Finnmark     0
Litt plunder å skru i slik pc, men overkommelig.......
Harddisken jeg kjøpte var på 240G og kostet 799 kr. Denne pc har tidligere vært "kidnappa" pga litt misforsåelse med ja/nei lure spørsmål. Så jeg hadde uansett tenkt å gjøre noe med harddisken på den, nå er heldigvis alt ordnet 😀
Har også fått installert Office pakken og de andre programmene.......
Da er alle pc oppdatert: 2 stk Acer 15,6 laptop, Asus 22" all-in-one, Sony Vaio 17" og Fujitsu bedrift stasjonær.....

Asus all-in-one 22"

Gratis Windows 10 før fristen idag( 29 juli)  - sketch-1470079633951.jpg - finnmark4ever
Signatur