487    7    0  

Hemmelig bud annonseres i budrunde

 4     0
Jeg var med i en budrunde hvor jeg valgte å legge inn et bud godt over eneste budgiver, men med forbehold om at budet var lukket/hemmelig og kun skulle formidles til selger. Megler godkjente budet og valgte allikevel å annonsere dette til alle interessenter. deretter ringte hun og påstod hun "glemte" å leste forbeholdet, med tilbud om å trekke budet - det gjorde jeg ikke, men om jeg hadde gjort det - hadde hun vell hvertfall ikke informert de andre at det budet var trukket slik det hele startet.

Hvor bundet er man egentlig til slike forbehold? Kan megler bare drite i det, godkjenne budet og annonsere til alle interessenter - det eneste man sitter igjen med er vell muligheten til å ikka kjøpe fordi forbeholdet er brutt, men det vet jo megler du ikke kommer til å gjøre. Forbeholdet i SMS står til og med at det er hemmelig og kun formidles til selger.   #1
 3 219     Asker     0
Vet ikke helt om ditt forbehold er lov for en megler å ta imot. Men det må en megler svare på. Derfor hen sa at du kunne trekke det.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Selger kan jo alltid si til megler at slike bud skal avvises, men der var ikke det som skjedde her, budet ble registrert og kvittert. Hemmelig bud er heller ikke ulovlig.
Det jeg reagerer på er at Megler bryter forbeholdet med å annonsere det til andre interessenter, med unnskyldning at man ikke leste forbehold. Det er ganske normal praksis å kvalitetssikre et bud før man kvitterer det tenker jeg. Så det oppfattes som man kontrer er skitten triks, med enda skitnere triks. Gitt at andel hemmelige bud øker betraktelig i Oslo om dager, tenker jeg at om det er helt innafor å gjøre slik megler har gjort her, forstår jeg ikke hva selgere klager over - da er det jo bare å glemme å lese forbeholdet og annonsere?
   #3
 3 128     I huset mitt     0
Man må ikke glemme at megler jobber for; Selger.
Megler ønske, som selger, å få max pris og da er synes nok dem det er viktig å få igang budrunden og prisnivå.

Et hemmelig bud tjener ikke selger på slik jeg ser det, og de bruker nok da det budet for det de kan. En budrunde med eks kun hemmelige bud blir jo noe rar.
-Så kan jo budgiver få trekke det hemmelige budet, men fortsatt er budet satt ut som en prisforventning og innspill til budrunden.Wink

Jeg antar jo at det ble forsøkt lagt inn hemmelig bud av en grunn.Grin

  (trådstarter)
   #4
 4     0
Ja absolutt, det er ikke til å skyve under teppe at man legger inn hemmelig bud når det kun er to budgivere for å "kuppe" prosessen. Som du selv sier jobber megler for selger, og det er skitne triks på begge sider. Jeg blir bare overrasket om slike 'brudd' fra megler ikke kan etterfølges, for da forstår jeg ikke hvorfor meglere skriker i media at hemmelige bud ødelegger bransjer - da er det jo bare å gjøre som det er gjort her som alltid har vært innafor meglers mulighet.
Det man kan gjøre er jo å informere nye kjøper om at det budet ikke var gyldig fordi forbehold ble brutt. så hen bydde 200k over sitt eget bud for ingenting.
   #5
 3 128     I huset mitt     0
Megler "skriker" nok i media om hemmelige bud som går direkte til selger. Wink
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Nja, et raskt google søk tilsier at det ikke bare er det. Kupping tenker jeg er mer rimelig enn hemmelig bud. Men det er det gjerne flere delte meninger om.
   #7
 3 128     I huset mitt     0
Et hemmelig bud er jo nettopp et forsøk på å kuppe budrunden.Wink

Generelt så er jo bud med forbehold alltid slike at de kan trekkes/ikke står om forbeholdet ikke oppfylles.
Megler har vel ikke mye annet ansvar enn å registrere/dokumentere bud, og ev anbefale å ikke godta bud med mystiske forbehold.

Men megler (eller selger) bryr seg nok ikke plagsom med at noen andre ender opp med å by på toppen av et bud som plutselig ikke står seg av diverse grunner..... Om megler kan stå ansvarlig for dette blir vel tvilsomt.
Men holder megler tilbake info så kan det nok gåes etter ja. (selv om man nok ikke uansett ender opp med å få kjøpt boligen......)

Det er jo også slik at selger heller ikke trenger å selge til høyeste budgiver, megler kan ikke "tas" for det heller.

Kjøp av bolig er jo det kjøpet som ofte er det største noen gang for folk flest, og hvor rettighetene til kjøper er dårligere enn ved kjøp av bruktbil.