369    8    0  

Hvilken bil lager slike spor? (inbruddsforsøk)

 229     0
Hvilken bil lager spor som er mellom 14 og 15cm brede og har akselavstand på mellom 280 og 290cm?

En bekjent har hatt uvedkommende på besøk. De har ødelagt låsen på døra, men ikke kommet seg inn i huset. Politiet bryr seg ikke, så vi prøver å forstå mest mulig av det vi har å gå etter av informasjon slik at nabolaget kanskje kan være litt på vakt. Av bilsporene, der hjulene har svingt, antagelig fullt rattutslag og stoppet, har vi kunnet måle at akselavstand er 280cm på den ene siden og 290cm på den andre. Altså kan man anta at akselavstand med hjulene rett er ca 285cm. Det er en ganske lang bil. De fleste stasjonsvogner har akselavstand på under 280. Det som gjør dette sporet interessant er at med denne lengden, er bredden av dekkavtrykket bare 14-15cm. Det er jo en dekkbredde man normalt finner på en småbil. Med slik mål burde det ikke være mange bilmodeller å velge blant. Noen forslag til hva slags bil det kan ha vært?

   #1
 934     Trøndelag     0
Du får krysspeile mot sporvidden. (Kanskje du blir lurt av at det ikke var fullt rattutslag?)
  (trådstarter)
   #2
 229     0
Det er nok for sent å måle noe nå, dessverre. Ny snø kom allerede samme natt.
   #3
 3 202     Asker     0
Det er 20-30 cm lenger enn en bmw i3. Men kort akselavstand egentlig. I3 har også slike sykkeldekk. 140-150 er smale (!!!) dekk.
Signatur
   #4
 5 327     0
Dette kan god har vore 175 eller 185 dekk som er relativt vanlege vinterdekk, sporet blir iallefall 2 cm smalare og kanskje 3 om det er mykje luft i dekka, og mange kjører på smalere vinter- enn sommerdekk da dei er betre i snø og slaps. Målte nett på 195 dekk med lite luft i og der var sporet i underkant av 17 cm nedi.
285cm akselavstand er ikkje så langt, ein vanlig bil som Ford Mondeo har eksempelvis dette, og der er gjerne 185 dekkbredde som gjer samme rullomkrets som 205 dekk(standard) med lågre dekksider så mange bruker dette som vinterdekk.
  (trådstarter)
   #5
 229     0
At mondeo hadde lenger akselavstand enn passat, v70 og andre lignende biler var jeg ikke oppmerksom på. Da har vi en biltype som matcher sporene.

Jeg ser også at noen dekk lager smalere spor enn andre. Mine nye good year har vesentlig smalere spor enn mine gamle nokian med samme oppgitte dimensjon.

Hvor finner man informasjon om sporvidde? Tydligere sto slikt på kjøretøyopplysninger på vegvesen.no, men nå gjør det ikke det lenger.
KE
   #6
 3 363     Hordaland     0
På sidene til Mekonomen kan du få opp en rekke data på biler, deriblandt sporvide.
   #7
 1 278     Oslo     0
Da jeg så overskriften, så tok jeg det som en selvfølge at det fulgte med bilder.
"Politiet bryr seg ikke" - det er vel ingen overraskelse. Men hvorfor tok ikke huseier bilder av bilsporene?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 229     0
Har bilder, men tatt om natten i dårlig lys. Det hadde så vidt begynt å snø slik at sporene i utgangspunktet var veldig grunne, og det hadde kommet mer snø oppi dem.