200    5    0  

ICE-bredbånd?

 19 338     Akershus     0
Hørte om en i «fiberland» som likevel brukte ICE som bredbåndsaksess. Begrunnelsen var at han fritt kunne ta med utstyret også til hytta. 

Telenor fiber fri data, 639kr/mnd 7668/år
ICE Mobilt bredbånd med ruter, 300GB/mnd  400kr/mnd 4800/år
ICE Mobiltelefon i delt internettmodus i ICE+ land: 1006GB/mnd 300kr/mnd 3600/år (Usikker på om tvilling/datasim samtidig funksjonerer i en A1-ruter)

Holder det med 1006GB/mnd til litt TV (replay), noe Youtube og aviser? Én person.
Siste redigering: 11. august 2019 14:23:23 av KjellG
Signatur

HSt
   #1
 24 876     Lillestrøm kommune     0
Holder jo ikke til så mye BB

Spøk til side, det er overraskende udrøyt, det er jo ikke lange stunden pr kveld når 1GB tøffer ut av kontoen. Kanskje har nettkort eller ruter en samle post på antall GB inn og ut ?
   #2
 5 111     Sørnorge     0
Med fiber brukte vi (to voksne) 60-70GB/mnd før flytting.
Etter flytting har jeg testet både ice, telenor og telia. Ice er uten tvil mest stabilt. Teila er nesten håpløst. Det har nok med lokale dekningsforhold å gjøre. Men hovedproblemet er at den stadig er fullstendig død i 1-30 minutter flere ganger om dagen. Etter flytting ble forbruket halvert. Litt pga mye annet å gjøre, mye pga manglende båndbredde. Det blir til at man slår av automatiske oppdateringer for å slippe at det tar båndbredde, man gidder ikke sende bildene til backupserver fordi upload er VELDIG tregt - det får vente til man er et sted med bra nett, osv.

Det er en stund siden jeg sjekket betingelser hos Ice, men sist jeg gjorde det var 1000GB KUN for hovedsim og i ICE's eget nett. Kom man utenfor ICE's nett trakk det fra den vanlige kvoten (6GB). Og tvillingen trakk alltid fra den kvoten. Jeg konkluderte den gang med at jeg skulle ha hovedsim i en telefon som lå hjemme, tilkoblet router, og tvillingen i telefonen jeg hadde med meg (så fikk det heller være at jeg måtte hjem for å se mottatt mms), men så forsvant jeg utenlands og har ikke rørt de norske telefonene på mange måneder.


TSt
   #3
 7 090     0
En må passe på sky tjenester, oppdatering av PC-er , PC-er kjøpt på Elkjøp (de fleste der er satt opp med en sky basert backup uten at kunden blir informert om dette, har du en dårlig DSL linje vil også denne bli "tatt ned"  av denne tjenesten) etc. PC-er må jo holdes oppdatert i dag, tungvint og måtte besøke andre steder for å få de oppdatert så en kan ikke slå av dette hjemme. 

Jeg hjelper til på arrangementer og ofte er det noen som tror det er internett tilgjenelig og som de kan bruke. Når det ikke er det har de av og til fått låne mitt.  1 GB bare flyr av gårde så må ha mye mere enn det til noen timers arrangement hvor de bruker musikk og noe video.
  (trådstarter)
   #4
 19 338     Akershus     0
Nå var det 1000GB pr mnd på én person som er poenget her. Besparelsen er på i størrelsesorden 5000/år ved å flytte fra dagens mobil 2GB og fiber, til ICE 1000GB.
1000GB synes å dekke 20h TV/døgn i det NRK kaller høy kvalitet. I tillegg kan jeg få tilbake TV på hytta, noe digitaliseringen fjernet. Alternativet her er parabol 3500/år for noen uker på hytta.
For meg ser dette slik ut,
Telenor mobil + fiber + ev hytteTV = 14 000/år
ICE+ mobil + bredbånd + TV = 5000/år, men begrenset til 1000GB/mnd.
Usikkerheten er stabiliteten på mobilnettet og volumbegrensningen.
Signatur
   #5
 5 111     Sørnorge     0
Hvis du har god ice-dekning de stedene du skal bruke større mengder data, blir ikke volum noe problem. Det går an å styre oppdateringer til perioder du ikke bruker det selv. Da slipper du unna mye båndbredde problematikk.
ICE har vel en prøvekampanje for tiden. Det skader ikke å bestille en slik og se hvordan du synes det funker. Men ikke si opp fiberen før du har prøvd mobil.