273    5    2  

Innleide østeuropeiske håndverkere stjeler verktøy/festemidler etc. daglig på byggeplassen.

 2     0
Jeg har ved tre anledninger leid inn østeuropeiske arbeidere til hjelp med utføring av diverse byggeoppdrag. Daglig forsvinner det verktøy, tuber med fugemasser, esker med skruer/spiker, med mer. 

Hilsen frustrert leder av enmannsfirma.


   #3
 1 799     Asker     0
Mesterhus låser daglig ned ALT på tomten vår. Til frustrasjon alt nesten, men da betaler ikke jeg som kjøper for deres svinn. Det er kjekt da.
Signatur
   #4
 1 223     Trondheim     0
Jeg har ved tre anledninger leid inn østeuropeiske arbeidere til hjelp med utføring av diverse byggeoppdrag. Daglig forsvinner det verktøy, tuber med fugemasser, esker med skruer/spiker, med mer.

Hilsen frustrert leder av enmannsfirma.


Litt vanskelig situasjon ettersom du sannsynligvis ikke kan bevise at det stjeles, men antar det.

Utfordringen din er kanskje kulturell? I norge har vi en tilllitsbasert kultur hvor det er gitt at det er galt å ta ting. I en del andrr kulturer er man mer på «dersom det er lett for meg å forsyne meg så mener oppdragsgiver at det er greit, eventuelt da er det bare noe oppdragsgiver må forvente
Dilemmaet er at kontroll er mye dyrere enn tillit. Du må innføre kontrollrutiner, folk får ikke tilgang på det de trenger enkelt osv.

Hva om du neste gang starter jobben med å ta opp med dem at du tidligere har slitt med mye svinn og hør med dem hvordan de synes dere sammen skal håndtere det? Også for eks ukentlig diskuterer hvordan det går - og på den måten bygger en ny kultur i teamet?
Antar du er ute etter å bygge et effektivt team med høy innsatsvilje, og det går som regel bedre om man baserer seg på tillit, felles forståelse og samarbeid.

Nå kan det jo godt hende at teamets tilbakemelding er at ting må låses ned - men da er det ikke du som iverksetter ett kontrolltiltak mot dem, men dere som i fellesskap har blitt enige. Den nyansen kan gjøre størr forskjell en man tror.
Om du da fortsatt sitter igjen med mye svinn bør du nok være mer selektiv i hvem du tar inn på neste oppdrag...

Alternativt kan du jo kjøre et strengt kontrollregime - men jeg mistenker at du fort vil oppleve at det er lite effektivt.
Signatur
   #5
 3 669     akershus     0
Må si som fredsjo at jeg lurer på hensikten med tråden. Svinn fra arbeidsplassen har forsåvidt vært et stort problem i all tid, var det også når jeg frekventerte byggeplasser tilbake i 70 åra og da fantes det ikke mange østeuropeere her. Mulig det er litt mer organisert idag. Er man så gjerrig at man ikke har organiserte tiltak som dedikert plassansvarlig leder og rutiner for behandling av materiell og utstyr, får en takke seg selv.

For de som kun ansetter østeuropeisk arbeidskraft vil uansett svinnet koste mindre, da det ser ut som de handler veldig mye på billigbutikker som Biltema, Jula o.l. hvor f.eks fugemasse koster en del mindre enn hos Würth, Motek o.l. sjapper Laughing