910    38    9  

Kan man slette egne tråder/innlegg her?

 11     0
Som topic sier, kan man slette innlegg eller tråder man har startet?

HSt
   #1
 16 480     Sørum     1
Nei, men går det helt skeis så kontakt en moderator eller cheffen, tror de kan rydde opp. Jeg fikk lagt inn en kommentar der jeg hadde gjort en skikkelig bommert en gang så det ikke skulle være noen tvil om at det var feil.

Ellers pleier jeg bare å poste en oppdatering der jeg prøver å være flinkere enn i 1. runde

Du ksn redigere innlegget frem til første svar kommer, jeg prøver å rette litt skrivefeil o.l. som jeg oppdager etterpå, men det hender jo at nestemann har blokkert for min korreksjon
   #3
 6 285     Akershus     1
Det er riktig som HSt skriver. Vi er ganske restriktive - av hensyn til sammenheng og helhet i forumet. Jeg ser jeg har fått en e-post av deg, skal se på det.
Signatur
   #4
 15 442     Akershus     2
Hvis jeg rekker det hender det jeg erstatter en tåpelig posting med slettes. Blir det sett av en moderator, forsvinner denne postingen uten innhold. Blir en for sen får en krype til korset og poste en korreks av seg selv Laughing
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 11     0
Det er riktig som HSt skriver. Vi er ganske restriktive - av hensyn til sammenheng og helhet i forumet. Jeg ser jeg har fått en e-post av deg, skal se på det.

ja hadde vært flott Grin
   #6
 1 694     0
Som hovedregel foretrekker jeg å se et oppfølgings-innlegg av type "Oooops... jeg har visst dr på dr her :-)" enn at ettermælet blir "Det har jeg aldri hevdet!".

I andre debatter (i andre fora), som tillater vilkårlig sletting, har jeg mange ganger opplevd at endel bidragsytere stadig kaster ut tvilsomme påstander, til dels beskyldninger. Så blir dette tilbakevist, den det gjelder sletter alt han/hun har skrevet om saken, og benekter ethvert kjennskap til sine egne påstander. "Minnehullet" i full vigør...

Jeg har gjort til vane å arkivere privat alle mine bidrag i ulike debattfora, for å vite hva jeg selv kan bli nødt til å stå for (eller gå tilbake på Smile). Iblant tar jeg også vare på det innlegget jeg svarer på, dersom jeg mistenker at forfatteren kan komme til å redigere det for å få det mer korrekt etter kritikk. Jeg har hatt nytte av det i enkelte diskusjoner som har endt opp med "Det har jeg aldri hevdet!". Derfor er jeg også relativt bevisst hva jeg siterer fra det innlegget jeg svarer på, og får med det jeg tilbakeviser.

Dessverre er det i enkelte andre fora slik at hvis et innlegg slettes, slettes også alle opfølgings-innlegg. Det har blitt sjeldnere å se nå; de fleste steder blir det stående igjen en stubbe merket "Inlegget er slettet". Da kan sitering være helt påkrevet for at oppfølgingen skal være meningsfull.

Redigering er selvsagt helt OK der det er rent presentasjonsmessige ting, ortografi og sånn. Det jeg snakker om her er når noen har oppdaget at de ikke burde ha hevdet det de faktisk hevdet, og vil prøve å skjule at de faktisk hevdet det!
  (trådstarter)
   #7
 11     0
Ser hva du mener, men tenkte på eventuelt slette hele tråden, om det er noen administratorere som kan gjøre det for meg om ikke jeg selv kan gjøre det Smile

   #8
 5 109     Tromsø     1
Man bør ha gode grunner for å slette en tråd. Hvis den ikke krenker noens personvern etc, så kan det være greit at den står selv om man er ferdig med den, for det kan være opplysninger i tråden andre kan ha nytte av.
Signatur
   #9
 1 143     Asker     0
I henhold til GDPR regelverket som trer i kraft 25. Mai 2018, kan du kreve dette. Det skal også gjøraes på en slik måte at du ikke kan spores. Det betyr at det skal ryddes alle steder det er referanse etc. Videre vil det være en bot på 50 000 euro eller 4% av omsetning. Hvem enn som er høyest!! Frist for sletting ved request er 72 timer.
Signatur
   #10
 2 100     0
Jeg er litt usikker om GDPR, som omhandler persondata, kommer til anvendelse på et forum der man frivillig legger inn data? Skal ikke være skråsikker, men det gjenstår å se hva den konkrete forskriften blir etter høring.

Sanksjonene er forresten worst case og vil vurderes av datatilsynet for hvert tilfelle.