101    4    0  

Kloakkkrør som ligger vannrett

 62     0
Jeg lurer på om noen har peiling på dette temaet. Leste at noen skrev at kloakkrørene ble lagt vannrett i dette borettslaget da det ble bygget på 80 tallet.

Er det noen som vet om det er normalt eller om det bygger opp til store problemer etterhvert? Må det være hell på kloakkrør?

TSt
   #1
 12 102     0
Det burde vært uante muligheter for tette rør.  Men problemet burde jo ha oppstått nå så hvis en ikke har stadige besøk av spylebiler så kan det ikke være så galt.  Det skal være fall på avløpsrør.  

Men kan vøre folhold som gjør at det går bra.  Et sted var jeg borti septik tank som aldri har vært tømt.  Her var det mye fall ned i tanken og de som hadde laget den hadde sagt at denne ikke får noe virkning selv om den var bygget på rett måte med svanehals ut.  Den er senere utkoblet.  
   #2
 22 878     Akershus     0
Bør ikke være for mye fall heller. Da renner vannet fort unna og møkka blir liggende igjen.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 62     0
Det burde vært uante muligheter for tette rør.  Men problemet burde jo ha oppstått nå så hvis en ikke har stadige besøk av spylebiler så kan det ikke være så galt.  Det skal være fall på avløpsrør.  

Men kan vøre folhold som gjør at det går bra.  Et sted var jeg borti septik tank som aldri har vært tømt.  Her var det mye fall ned i tanken og de som hadde laget den hadde sagt at denne ikke får noe virkning selv om den var bygget på rett måte med svanehals ut.  Den er senere utkoblet.  


De 4 årene jeg har bodd her har jeg aldri opplevd problemer privat at noe har tettet seg eller noe annet unaturlig.

... og jeg bor i 1. etg direkte på bakken (dvs ingen garage eller kjeller under.)

Vet de bestilte spyling for 1 år siden for å gå igjennom hele borettslaget og det var i den sammenheng jeg leste på face gruppen en beboer skrev det var vannrette kloakk rør. Men tenkte jeg skulle forhøre meg litt fordi jeg lurer uansett litt på på flytte og lurer på om dette med vannrette kan føre til ekstra kostnader etterhvert.
HSt
   #4
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Enig at fungerer det så går det sikkert bra

Med ht Kjell sin kommentar om mye fall så er det heldigvis mye som går bra, jeg la avløpsrør på vår del av hyttefelt fordi traseen ble håndgravd pga ekstremt bratt terreng. Vi har ikke hatt problemet på ca 4-5år nå

Men 0-fall er ikke innenfor godkjent forlegning