220    9    2  

lærling høst 2017

 4     0
Hei, jeg er en gutt på 17, blir 18 nå etter sommeren. og skal gå ut som lærling. pga veldig liten motivasjon på skolen, mangler jeg en del kunnskap. men for å si det sånn, er mye jeg kan og mye jeg ikke kan. hva forventes av en lærling? hva slaks nivå osv? jeg er veldig glad i å jobbe, jobber 3 dager i uka på praksis. er villig til å lære, og er pliktoppfyllende og møter opp presist. jobber også en del overtid. hva er det jeg burde fokusere på fremover? takk.

   #1
 7 630     Bærum     0
Det første du må finne ut er vel hvilket yrke du synes er interessant.
   #2
 747     0
Hvilken skolegang er det du skal gå ut i lære fra? Selvsagt mulig i de flestre yrker å gå som praksis kandidat (5år) dersom du mangler skolegangen i den yrkesretningen du ønsker å ta. Ganske vanskelig å få seg en slik plass, selvsagt avhengig av hvor i landet du holder til.

Å få læreplass i enkelte yrker er også veldig vanskelig, så om du ønsker råd må du nesten gi en pekepinn på hva du ønsker å forfølge.
   #5
 2     2
Hei.
Siden du befinner deg her inne anntar jeg at du muligens sikter deg inn mot noe byggfaglig?...
Uansett lærling i hva yrke du nå speider inn mot, så sier du jo allerede noe om verdier som er viktige for deg:, punktlig, glad i å jobbe, pliktoppfyllende, vet det er mye du kan, men også ydmykhet til å si at det er masse du ikke kan, (eplekjekke lærlinger får seg ofte noen saftige karameller.)
Som lærling skal du inn i en setting der du skal lære, utvikle deg til et yrke som du skal jobbe med mange år fremover, vær nysjerrig, vær lærevillig, spør, grav, jobb hardt, ha respekt, vær ydmyk, vær glad i det du holder på med, lær av andre, kos deg. Jeg ønsker deg gode veiledere;-).
Du skal inn i en læretid som skal forme reisverket/stillaset rundt deg mot en yrkesvalg, hva du vil velge av "materiale" i denne bygningen, er ditt valg.
Masse lykke til.

   #8
 1 049     Jevnaker     0
går vg2 nå

vg2 i hva, bilvask?
kom igjen da gutt/mann, gi oss litt kjøtt på beinet, hva driver du med og hva vil du drive med?

hehe beklager, tenkte det var en selfølge at det var byggrelatert siden det er et byggforum Grin

Elektrikere, rørleggere, automatører, ufaglærte og mange andre yrker er representert her Wink hvor ufaglærte mest sannsynlig er overrepresentert:)

Selv er jeg truckfører med bilmekaniker-fagbrev Wink med andre ord: inne her er jeg ufaglærtO:)
Signatur
HSt
   #9
 18 063     Sørum     0
Det er bare å stå på, når du er ferdig så er det mulig å ta f.eks. teknisk fagskole hvis du har ønske om å ta det videre. Men ellers trenger vi gode byggarbeidere, kvalitet er viktig.