158    7    0  

Liten «3-fase» skjøtekontakt?

 21 870     Akershus     0
Ser etter en skjøtekontakt for gummikabel. 4 ledere: 3 med spenning pluss jord. Skal anbringes i en kum utendørs.

Formålet er serviceskjøt av kabel til kloakkpumpe. 2 vanlige faseledere og 1 kondensatorleder. En kan bruke vanlig 3fase blå CEE, men her skal en ikke koble til vanlig 3 fase. Det er ukjent hvordan pumpemotoren er bygget! Det kan derfor oppstå feiltilkobling ved at ukjente kobler dette til ordinær 3-fase under senere feilsøking. Det ville derfor være best med et «ukurrant» støpsel/kontaktpar.

Noen forslag?
Signatur

   #3
 145     0
Lodding av kontaktpunkter til 230v er vel ikke helt innafor. Ville også vært skeptisk til kinesisk nettbutikk.
Har vært borti kopier av neutrik sine støpsler som aldeles ikke holdt mål. Hvilke standarder er disse godkjent under?

Men for all del, i kum utendørs er vel det bare det som er i kummen som blir ødelagt.
  (trådstarter)
   #5
 21 870     Akershus     0
Har diverse her som er loddet. Har demontert gamle sikringsskap fra før strømskinner, loddet. En kollega loddet kabelsko til trikker, kobberet var 2 cm i diameter.

Gikk lei av dårlig kontakt i tilhengerkoblinger, loddet og fungert i årevis. Riktig nok ikke 230V

Et sted det derimot IKKE skal loddes er å fortinne ledningsender i skruekoblinger.
Signatur
   #6
 145     0
Lodding av kontaktpunkter til 230v er vel ikke helt innafor.

Hvorfor er ikke dette innafor?


Skulle nok vært ett spørsmåltegn bak der. Men har i årenes løp aldri sett ett loddet støpsel til 230v.

Lodder xlrkontakter jevnlig, men det er lavvolt.

Har nok av loddede punkter i huset mitt, og sover godt for det. men har forstått at det ikke er egnet på bevegelige ledninger.
  (trådstarter)
   #7
 21 870     Akershus     0
Har nok av loddede punkter i huset mitt, og sover godt for det. men har forstått at det ikke er egnet på bevegelige ledninger.

Har hatt loddet bevegelig ledning i 45 år. KPS visste ikke bedre og fortinnet tampene under skruene i komfyrstøpselet. Dette brant en lørdags ettermiddag med stengte butikker og jeg var kaffetørst. Boret ut skruen slik at hullet ble blankt og rent. Kortet inn litt på kabelen og loddet. KPS sin løsning holdt i ca 3 år, min i mer enn 45.

Har også loddet digre kontakter til kanonen på Storm-klassen. Her er kontaktene så tett sammen at en enten må lodde, eller krimpe på og deretter sette kontaktpinnen inn i huset. Noen av lederne her var lavspent, noe var strøm til azimut og elevasjonsmotorene, 380V 3-fase.  Mye ledningsføring i 120kW kortbølgesenderne i Fredrikstad hadde også loddekabelsko, dette var før crimp-tiden. 

Det er rett at en bevegelig ledning blir litt stiv i loddingen og litt innover og dette kan føre til brudd ved bevegelse, men i praksis blir enden holdt ubevegelig av strekkavlasteren i støpselet.
Min erfaring er at rett lodding holder godt, men det tar litt tid og en skal vite hva en gjør så en unngår tørrloddinger. Dampen er heller ikke å spøke med, greit nok for en som meg som gjør det sjeldent, i yrke er det ikke noe særlig å snuse på.
Signatur