115    5    0  

Lys tilhenger

 15 453     Akershus     0

Har en henger med klassiske pærer. Lånte den bort og da den kom tilbake hadde den fått «diskolys». Ikke så uvanlig på hengere og jeg finner ut av dette, men er det noen som har noen tips før jeg begynner? 

Metode for å beskytte bilen mot kortslutninger i henger? Ser ut til at en 5A sikring i alle 6 ledere vil gjøre susen. Bilen har felles 10A sikring for hver side. 

Erfaringer med 13 pin kontakt så jeg får med ryggelys på hengeren? 
Forslag til egnet bryter på henger? Formål er manuelt tåkelys ved å fuske inn fast lys i ene bremselyslykta. 

Om en går over til LED-lykter, noen forslag? 

Signatur

   #1
 676     0
Diskolys skyldes ofte hengerstøpselet dersom du har 7pin, denne sitter ikke særlig godt i, og det skal ikke rare slarken til før det blinker i hver minste hump/sving
HSt
   #2
 16 508     Sørum     0
Det er ofte jord som faller bort og da går strøm på kryss og tvers når bremselys f.eks tenner og sender strøm til jord som er felles men ikke koblet til noe. Vi ryddet opp i feil ved å sette på en bilkontakt fast på hengeren og bruke spiral skjøtekabel mellom bil og henger.
  (trådstarter)
   #3
 15 453     Akershus     0
Står 13 pin bilkontakt på henger i dag. Spiralkabel og 7 pin mot bil. Vurderer å bytte på bil, men lurer litt på om 13 pin er grei i bruk da kontakten sitter litt langt innunder bilen og er lite tilgjengelig.

Lysene reagerer særlig på bruk av brems. Da faller baklyset ut på en side. Blinklys er ok. Mistenker dårlig jord/minus.
Signatur
HSt
   #4
 16 508     Sørum     0
Jeg har skadet 13 pins på hengeren, kjører du i kuldegrader risikerer du at rotasjonsmekanismen fryser fast, den røk i forsøket på å få den løs. Har ikke bestemt meg for hva jeg setter på nå.
TSt
   #5
 3 021     0
Har 7 pin på henger og adapter til bruk på bil med 13 pin  Her er det på en eller annen mate mulig å sette ting på slik at alle lys er gale eller ikke virker. Tar ut adapteren og setter den inne på nytt igjen og alt virker.  Dette har vært på forskjellige biler men har ikke funnet ut hva som virker.