255    8    1  

må man kjøre med norsk tilhenger med en dansk bil i Norge?

 2     0
Hei
Da jeg skal flytte snart skal jeg ha kastet en masse ting bort, derfor har mama min som bor i Danmark tilbudt at komme og hjelpe. Hun kjører i en dansk personbil. Vi kan låne en norsk tilhenger af min nabo. Men må man kjøre med en norsk tilhenger på en dansk bil i Norge? 

   #1
 19 386     Akershus     1
Jeg mener det, men sjekk med biltilsynet/tollvesenet for sikkerhets skyld.

Pass på hvem som kjører bilen! En kjøres den av en nordmann (en bosatt i Norge) risikerer en stooore importavgifter.
Signatur
   #2
 210     Tromsø     0
Jeg er ikke kjent med at man ikke kan bruke en norsk tilhenger på en dansk bil i norge, jeg ser i alle fall ikke hva argumentet skal være for at man ikke skal kunne gjøre det. Det ville i alle fall gjøre det vanskelig å bo i utlandet og kjøpe henger i Norge. Dette kan du nok sjekke opp med statens vegvesen.

Det du må være obs på er som KjellG sier at kun personer bosatt utenfor norge kan kjøre den danske bilen i norge. Hvis du ønsker å kjøre bilen, eller noe andre som er bosatt i norge, så må dette søkes om til skatteetaten. Jeg tror søknaden nå er elektronisk, og automatisk bekreftelse blir gitt straks du har sendt inn søknad. Søknaden må sendes før bilen tas inn til norge, men det er mulig hensynene bak ikke gjelder i ditt tilfelle. Men det er lurt å gjøre som det står for å unngå misforståelser og problemer. Du er ansvarlig for at bilen er forsikret, og du må ha med deg bekreftelse fra skatteetaten i bilen når du kjører. Tillatelsen gjelder i 25 dager i løpet av 12 måneder. Hvis du ikke har søkt om tillatelse fra skatteetaten og du likevel velger å ta deg en kort tur risikerer du å måtte betale importavgifter, moms og straffeavgift på bilen, noe som kan beløpe seg til hundretusenvis av kroner avhengig av bilen.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Jeg mener det, men sjekk med biltilsynet/tollvesenet for sikkerhets skyld.

Pass på hvem som kjører bilen! En kjøres den av en nordmann (en bosatt i Norge) risikerer en stooore importavgifter.


Det er bare mama som skal kjøre bilen. Da det bare er hun som har kjørekort

   #4
 285     Sørlandet     0
Det er også lov å kjøre utenlandsk bil i Norge (uten å søke), hvis berettiget person (e.g. den utenlandske eieren av bilen) sitter på i bilen.
   #5
 6 579     Akershus     0
Pass også på at dere faktisk har lov å trekke hengeren med den aktuelle bilen. Etter min viten har det blitt forholdsvis mye høyere bøter for å kjøre med for stor henger enn det var tidligere.
Signatur
   #6
 5 111     Sørnorge     0
Tittelen på denne tråden minnet meg på en samtale jeg overhørte på et kontor mellom en dansk og norsk ansatt:
dansken: "Må jeg ta en tyggis?"
nordmannen (med sped, spørrende og forfjamset røst): "Nei nei, du må ikke... Men du kan få hvis du vil ha"
   #7
 19 386     Akershus     0
Den søta lilla svenske Smålandsflickan: «Åhh hvor du ä rar .
Norsk soldat i Sverige: «DET!! Er du også!!! og gikk.
Signatur

   #8
 2 720     0
Siden tråden er ute på et sidespor tar jeg med en faktisk, sann historie, ikke en vits:

Det er så lenge siden at epost-systemene ikke handterte æøå, så vi skrev dem som ae, oe og aa.

Vi hadde et samarbeidsprosjekt med et svensk firma, og en kollega av meg sendte dem en epost med en vurdering av tre ulike alternativer, der han vurderte ett av dem som det ubetinget mest økonomiske.

Hvilket forvirret svenskene fullstending: Hur kan det vara det mest oekonomiska?  ... alle argumentene indikerte jo tvert om!