87    6    0  

Maskinlaft eller lammi/plassstøpt

 123     0
Jeg går utifra at innvendig innredning også er mye rimligere i et maskinlaft hus, ett plan, enn det vil vere i ett av det to andre byggemetodene.

HSt
   #1
 17 083     Sørum     0
Støpet du vegger i KUB/Vartdal/Jackon så er det en gipsplate som skal på innside, litt usikker på maskinlaft bruker de veggen bar ?
  (trådstarter)
   #2
 123     0
HSt : det såg ut som om det var bare ferdigmalt maskinlaft tømmer, men de må da ha kabler ett sted? sentralstøvsuger dropper jeg, kona er flink med moppen😉
  (trådstarter)
   #3
 123     0
Det blir nok ett plans maskinlaft på ca 150 kvm som blir den rimligse brukbare
løsningen. noen som vet hvordan aral på utebod regnes ut?
slik som grunnplan ganges med1,0, og loft ganges med 0,3.
utebod vektes ikke likt med stue og bad.
HSt
   #4
 17 083     Sørum     0
?

%BYA Bebygd areal i forhold til tomtestørrelse er normal det som brukes (husk legg til riktig areal for parkering o.l). Der er det nettopp bebygd areal som gjelder uavhengig hva som er inni. Så jeg er ikke helt med på hva du prøver å spørre om. (Men det kan være noen gamle Bruksareal beregninger noen steder kanskje har du dette i plan for din tomt).
HSt
   #6
 17 083     Sørum     0
Av nysgjerrighet, hva sier egentlig planen ? BRA ble brukt før jeg begynte å se på hus så der er jeg ganske så blank desverre. Trodde nesten at det var utfaset. Kommuneplaner kan gjelde over gamle reguleringsplaner så husk også å sjekke det (var en av Ebe's søknadsfritak svar som hadde en link til dette før i dag).