128    2    0  

Musinvasjon

 3     0
Hei. Vi har kjøpt et hus i 2019 som var bygd opp på nytt på eksiterende grunnmur i 2017 etter en brann. Så alt over grunnmur er relativt nytt. Vi har nå oppdaget lekkasje fra utløpsrør på oppvaskmaskin, som vi trodde var mus som hadde forårsaket. Satte ut feller å har nå tatt en del mus. Alle lys(lamper,spotter) blinker, og er redd for at mus har gnagd på kabler og evt flere rør. Har nå tatt vekk isolasjon under vask der lekkasjen oppsto og der utløpsrør fra vask og oppvaskmaskin går ned til kjeller. Da isolasjon var vekk og vi brukte vasken så vi at alt vannet rant rett ned i kjeller. Kan ha pågått lenge? Takstmann har vært her og målt litt fukt. Alt har skjedd plutslig og alle feil med lys som blinker og lekkasje oppdaget vi først for 1 uke siden. 

Hører folk sier det er museår i år, men da jeg tok ned isolasjon og plater i kjeller fant jeg musebord. Fant både gammelt og fersk bjørkeblad og plastikk, så de har en inngang tilgjengelig. Har gått rundt huset og finner ingen tilgang. 

Men det jeg egentlig lurer på nå er, hvor lang tid trenger musa på å lage skade, musebord og ganger inisolasjon. 

Er det på 1 år, 1 mnd eller mange år? 

Det var 2 musebord på et areal i tak jeg reiv i kjeller på ca. 2 kvadrat. Håper noen vet dette 😊
Musinvasjon - A96791AC-8BCE-4DE5-909D-D36B5B4B9083.jpeg - Anonym

   #1
 229     0
Jeg hadde rista av på en lufteluke i to dager mens ingen var hjemme. Selve luka (på innsiden) var lukket. Da vi kom tilbake var det masse liv i luftekanalen. Snora man drar i for å åpne lufteluka ble stadig dratt opp, og falt ned. Jeg dunka litt på lokket og det ble stille i noen minutter, så ble det liv igjen. Tenkte kanskje den/de ville ta med seg sakene sine og flytte om de bare ble forstyrret nok, men det så ikke slik ut. Det endte med at jeg åpnet luka litt på innsiden og stakk inn en pinne. Etter det ble det stille. Så fikk grovsugeren rydde opp og gitteret satt på plass igjen. De trenger altså ikke lang tid på begynne å bygge bol.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Forsikringselskapet mener musa har kommet inn og laget skade før vi kjøpte huset, dermed må vi dekke alle skader selv. Skjønner liksom ikke vitsen med full forsikring når vi ikke får utnytte av det når uhellet først skjer? At de sier musa kom inn før vi kjøpte huset for snart 2 år siden er litt spesielt. Vi drenerte rundt huset i sommer og luftet ut kjeller pga fukt. Jeg mener musa kom inn da, så mus i vinduskarmen så pila ut en dag jeg var ned. Tenkte ikke mer over det da. Men ganske sikker på at musa kom inn da. Har ikke sett muselort eller hørt lyder før akkurat nå. Alt skjedde samtidig. Så vil tro de har klart dette på en kort periode. Men, forsikringselskapet har vel rett? Sad