#11
 1 258     0
Skeetervac har fordelen at den produserer den lille strømmen som trengs via varmen en får fra propan (en må ha CO2 for å få dette til å virke på samme måte som andre typer). Derfor er denne lettere og plassere enn typer der en må ha strøm tilgjenelig.


Til gjengjeld har jeg lest flere steder at Mosquito Magnet regnes for å være endel mer effektiv. Så man får neppe i både pose og sekk Wink

Strømledningen er såpass lang at vi ikke hadde noe problem med å få plassert den optimalt på hyttetomta.

TSt
   #12
 8 370     0
Det finnes hytter uten strøm og varmen får en som sagt av propan uansett så den kan jo like godt gjøre noe nytte for seg.  De skal stå der hvor en ikke er for de de lokker til seg de som finnes.  Bekjent har den derfor sammen med nabo på hytta og setter den opp der de tror insektene kommer fra før de kommer til hyttetomtene.
   #13
 1 258     0
Ja, er man helt uten strøm så duger ikke Mosquito Magnet. Men det er ikke store anlegget man trenger, et 100Ah batteri og et 60W solcellepanel + den minste inverteren man finner gjør jobben helt fint.
   #14
 5 111     Sørnorge     0
Å gni ferske myggstikk med Lano såpestykke funker bra for å bli kvitt kløen. Funker også på brennesle. Tror det har noe med PH-nøytralisering å gjøre. Det må dog gjøres ganske raskt etter stikk og såpen må være våt.

Ellers har et par dråper zalo samme effekt som olje på vannhinne. Tror zalo er langt bedre for miljøet.

Å få flaggermus til å etablere seg i nærhet er veldig effektivt. Men de driter, så du vil ikke ha dem for nær (ut)hus.

Det er uvanlig mye mygg i Tønsberg i år.
   #15
 2 894     0
Å få flaggermus til å etablere seg i nærhet er veldig effektivt. Men de driter, så du vil ikke ha dem for nær (ut)hus.

Har litt blandet forhold til flaggermus: Alle sier at de er lynkjappe i bevegelsene og aldri kolliderer med noe i lufta. Det stemmer ikke. I mine student/syklist-dager raste jeg daglig ned Thaulowbakken i Trondheim - de som har studert i Tronheim vet at du kommer brått på flaggermusene (eller hva som helst annet) nedover den bakken, og det er flokker av dem der i høstkveldene. Bare å få en av dem i ansiktet er ille nok; får du dem halvvegs inn i munnen, slik jeg opplevde en gang, er skikkelig ekkelt.

Jeg driver ikke tilsvarende råsykling i dag, så kanskje de ville klare å holde seg unna ansiktet mitt. Men hva gjør du for å lokke dem til deg, og trives slik at de blir værende?
   #16
 5 111     Sørnorge     2
Vil tro at de færreste som har studert i Trondheim har vært så langt sør på den siden av elva.

Og de fleste som sykler til NTNU har lært at man får pizza på campus og har ikke behov for å dekke dagens næringsinntak ved å sykle fort med åpen munn igjennom insektsvermer. De som ikke tar utdannelse, og derfor har behov for å dekke næringsinntaket ved sykling igjennom insektsvermer lærer også fort at man ikke skal bite over større dyr enn man kan svelge.
   #17
 20 517     Akershus     0
Nå referer vel keal ti NTH uten pizza om jeg ikke tar feil, da får en sanke inn kaloriene der de finnes. Så ellers ingen flaggermus i Thaulowbakken, men jeg fór der mest på ski fra Studenterhytta. (Hvordan kommer dagens NTNUere dit uten å krysse elva?)
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 2 978     Vestlandet     0
Eg testa forøvrig med å smøra matolja på kulegrillen mens den fortsat var varm ein dag etter grilling. Deg fungerte. Mykje knott på den dagen etter. Men langt frå nok til å effektivt ta knekken på jævelskapen.

Me får vurdera utover sommaren kor stor plaga er, og evt. investera i ein Mosquito magnet.
Signatur
   #19
 5 521     0
Stilig at det fungerte. I videoen, så lar de grillen brenne hele natten ved å legge kull i en spiral. Litt sånn myggspiral-prinsippet, egentlig. Kanskje det blir bedre/verre da. Men da får man vel også en realitetsorientering på hvor mange knott det egentlig finnes i verden...
  (trådstarter)
   #20
 2 978     Vestlandet     1
Eg gjorde ikkje noko forsøk med varmgrill over natta. Eg testa kun nokre timar av nysgjerrigheit. Eg er ikkje i tvil om at med kol i spiral og varm grill heile natta, vil dette fanga mykje knott.
Signatur