164    4    1  

Problemer etter kjøp av hus, bad

 1     0
En person jeg kjenner har kjøpt seg hus. Huset er 20/30 år gammelt . De kjøpte det UTEN eierskifteforsikring og med den viten at badet i huset ikke er forskriftsmessig gjort. Det manglet vifte på bad og vindusventilen er ødelagt. Badet er ganske nytt. Men i det siste har de fått svartmugg i tak. (siste halvåret kanskje) Det er flere flekker av mugg i tak. Vokser litt her å der. Ser ingen antydning av fuktighet på loft. Men får ikke sett helt ned til takplatene, da det ligger isolasjon og plast oppå. De satt da inn en vifte som går opp til loftet. Det ser ikke ut som om dette har hjulpet i det hele tatt. Hva må gjøres? Er det nok å fikse den vindusventilen og høvle åpning under døren? Jeg mener selv at viften skulle gått fra inn til ut,  men da må de i tilfelle ta hull på membranen og kutte i flisa. Noe de mener er lite ideelt. Noen eksperter? 

 

HSt
   #1
 16 480     Sørum     0
For det første håper jeg at beskrivelsen er litt kort så luften ikke blåses opp på loftet men ut i friluft. De må i allefall snarest slutte å blåse fukt opp på loftet hvis røret ikke går ut.

Det er jo ofte forholdsvis enkelt å se på fukt på bad, det dugger ofte på speil e.l. hvis det er dårlig luftet, en setter døren litt på sprekk dagen etter og sammenligner, hjelper det så er det tilførsel av luft som må økes.

Så kan det jo hende at det er brukt en matt stuetak maling i taket, det er jo mulig at nesten uansett hvor mye de lufter at det vil gro litt svertesopp e.l. på den.
   #2
 550     Akershus     0
Hva må gjøres? Er det nok å fikse den vindusventilen og høvle åpning under døren?


Sjekk om det hjelper på avtrekket å ha døren litt på gløtt. Om det er heltredør, så kan man fint også borre hull nederst. F.eks fem stk 20 mm hull.
   #3
 15 442     Akershus     1
UTEN eierskifteforsikring er ingen ulempe for kjøper. En slik forsikring er selgers «ansvarsfraskrivelse .
Signatur
   #4
 1 408     I huset mitt     0
Ser ingen antydning av fuktighet på loft. Men får ikke sett helt ned til takplatene, da det ligger isolasjon og plast oppå.

Håper for alle del at når man står på loftet så ser man rett ned i isolasjonen og når man løfter isolasjonen så ser man plast under/ned imot taket i etasjen under.
Er det omvendt så er det større problemer i huset.Sad