161    14    0  

Problemer med 230V 1 fas vinsjmotor

 5 485     0
Har noko tilsvarende dette til båtopptrekk som eg fekk problemer i haust, trudde det var kondensatoren da den ikkje drog skikkelig. Det er orginalt to kondensatorer på tilsammen 80 uF, trudde ein var gåen, men dei måler det dei skal.
1350W*0,075uF/W skulle gje vel 100 uF driftskondensator, prøvde med ein anna på 60 uF men den knurrar kun.

Den snurrar nesten så viss eg hjelper den litt så er mykje lettare enn om den er av.

Gode forslag kva som kan være gale?


Problemer med 230V 1 fas vinsjmotor - Skjermbilde.JPG - oblygre

HSt
   #1
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Jeg skjønner ikke det du oppgir, en 100uF kondensator skal måles til 100uF uavhengig av evt oppgitt merkespenning.

På meg virker det som du måler en defekt kondensator

Vi bytter slike på jobb med ca 3 års intervall når den gamle har begynt å gi seg. Men det er korrekt at du må sjekke merkespenning og at kondensatoren ellers er for samme formål 

Det finnes flere multimetre som også måler kapasitans
   #2
 3 028     Vestlandet     0
Merst av "akademisk interesse" kanskje, men hva er det som skjer når kapasitansen blir for lav? Er det faseforskyvingen som blir feil?
   #3
 22 878     Akershus     0
En kvernpumpe jeg er litt borti har to kondensatorer, den ene er ca 2uF (tror jeg), den andre er 80uF. Den store er kun inne noen få sekunder under start, den lille hele tiden.
Motoren i denne pumpa er det tyskerne kaller en kondenstatormotor. Det er en toviklings tofaasemotor hvor den ene viklingen mates via en (liten) kondensator. Under start med en større kondensator som gir større startmoment. Små motorer kjøres gjerne med bare én kondensator.
Med defekt startkondensator kan en risikere at motoren ikke starter, særlig med last. I tomgang kan en få den i gang om en kommer til med fingrene.

I stedet for en dedikert tofasemotor, kan ofte en ordinær tre-fasemotor også kjøres med kondensator.
Detaljene rundt fase og moment er forlengst forsvunnet i glemselen, dessverre.
Signatur
TSt
   #4
 12 102     0
Tror ting blir iorden hvis en får inn riktige kondensatorer. Må være hva de var når de var nye. Litt spillerom er det men ikke så mye før den blir misfornøyd. Ca 25% avvik (20 i avvik fra 80 til 100 eller 60) er alt for stort. I tillegg kan en av de være i helt annen størrelse som KjellG skriver.
  (trådstarter)
   #5
 5 485     0
Dette er ein vanlig 3 fase kortsluttningsmotor og da er det ca. 0,075uF pr. W som er hovedregel. Men eg meiner motoren burde starta sjølv om kondensator er for liten, sjølv uten kondensator startar jo ein ubelasta 3 fasemotor med litt hjelp (men tåler da ikkje last).
  (trådstarter)
   #6
 5 485     0
Merst av "akademisk interesse" kanskje, men hva er det som skjer når kapasitansen blir for lav? Er det faseforskyvingen som blir feil?

Mister faseforskyving ja, med rett kondensator er jo denne 90º og det gjer allerede ein reduskjon på ca. 30% av moment med dei 30º ned fra 120º.
HSt
   #7
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Når jeg koblet opp ny Flexit ulv loftsvifte så startet den ikke, det var dårlig kontakt til en av kondensatorene i koblingsboksen. Ga en viften et lite puff så dro den igang.

Jeg forsto ikke at det var en slags design regel som ble beskrevet i starten, nå er merke effekten ofte 10x det den trekker i allefall på de motorer jeg har vært borti.

Det er ikke dårlig kontakt som i mitt tilfelle ? Jeg tror jeg målte kondensatorene direkte i kretsen og oppdaget at trinn1 kondensatoren ikke var med. Koblet om på klemmene så kom den med.

  (trådstarter)
   #8
 5 485     0
Har koblet om alle koblingene og gått over fra rekkeklemme til Wago. Knurrer litt meir om kondensatorene er tilkoblet. Relativt lett å dreie motor for hånd.
  (trådstarter)
   #10
 5 485     0
Fekk drift på den nå; fann ein 100uF AliBabakondensator.
Tydeligvis for stor motstand i gearet med 80uF (brukte 3 kondensatorer, mulig ein av dei ikkje virka og..)
Og mulig motoren er større enn 1350 W, var det eg fekk oppgitt av han fekk den fra, fekk den grunna bremsa var gåen så han kunne ikkje bruke den til løft. Skiltet til motoren er bak monteringsbraketten så eg ser ikkje det.