75    4    0  

Pussig «Eurostøpsel"

 24 040     Akershus     0
Et vanlig Eurostøpsel har ca 18,6 mm senteravstand mellom pinnene og 
pinnene inn i kontakten er Ø 4,0mm.

Har «arvet" en philips barbermaskin. Her er senteravstanden mellom pinnene 16,7 mm og diameteren på pinnen Ø 5 mm. Mao 1.1 mm trangere mellom pinnene og vesentlig større diameter på dem. 

Noen som vet hva dette er og hvor det brukes? 

Blir vel at jeg lodder på en kort sladd med vanlig eurokontakt og prøver om laderen funksjonerer.
Signatur

   #1
 3 535     0
Hvis begge pinnene er tykkere har jeg ingen tips.

Hvis den ene er tykkere: Er du 100% sikker på at barbermaskinen er beregnet på 220V? Til 12V hyttestrøm brukes støpser som ser ganske Schuco-like ut, men er polariserte så du bare kan sette inn pluggen den ene veien - og altså for 12V. (Jeg har også sett dem i en mindre størrelse, men da er det ingen mulighet for forveksling.)

Forøvrig om gamle barbermaskiner: Jeg bruker som regel høvel, men jeg har en barbermaskin, og tenkte å få skiftet ut skjærehodet til nye blader. Det var helt umulig å finne noe som passet den modellen. Så slo det meg at jeg hadde fått den barbermaskinen til konfirmasjonen, for 40+ år siden. Kanskje ikke så rart at verken Rema eller CO kunne by på rett skjærehode for den!

Standardene endres til stadighet, for å få oss til å kjøpe nytt - selv på enkle barberhøvler. Jeg er nå på min fjerde standard i Gilette-høvler. Nummer 3 kunne jeg stadig finne blader til i nettbutikker, men det ble for tungvint. Jeg ville ikke ta for gitt at det er lett å finne nye skjærehoder til en "arvet" barbermaskin.
  (trådstarter)
   #2
 24 040     Akershus     0
Den er nok ikke sååå gammel https://www.philips.ca/c-p/S3120_08/shaver-series-3000-dry-electric-shaver

Forøvrig synes støpselet å være en UK-variant av Eurostøpsel: https://en.wikipedia.org/wiki/Europlug#BS_4573_(UK_shaver)
Oppgitte dimensjoner stemmer.

Dette uten at jeg forstår hvorfor denne barbermaskin i Norge er utstyrt med en engelsk lader.
Signatur
   #3
 73     0
Jeg tenkte også med en gang på en slik "UK shaver socket" og det er sikkert det det er. I England pleier de å ha et slikt uttak på badet som har en skilletrafo og er galvanisk skilt fra strømnettet . Den veldig grei å bruke når man har norsk mobillader på hotell i England uten reiseadapter, for en schuko eller europlugg vil "passe" inn i stikket der. Men en shaver vil sikkert ikke passe i et schukouttak.

Ellers, jeg mener å ha sett hytter eller hoteller enten i Norge eller Sverige som også har hatt en slik shaving socket. Såvidt jeg vet så er det 230V man får, men trafoen klarer ikke mer enn kanskje 100-250W eller noe slikt.

Her er en som har både 115V og 230V

Pussig «Eurostøpsel" - 8a227a3b86754f6189439333d703c974.png - KjellG
   #4
 3 535     0
Forøvrig synes støpselet å være en UK-variant av Eurostøpsel:

Sukk.

Det gode med standarder er at det er så mange å velge mellom. Og hvis du ikke liker noen av dagens varianter, bare vent til neste år, så vil du ha en håndfull nye alternativer å velge mellom.

(Jeg lærte datanettverk etter den boka der dette etterhvert verdensberømte hjertesukket først ble ytret, Andrew Tannenbaum: Computer Networks.)

"Standard" har blitt til en vits. (Men takk for linken, som går inn i min samling for å dokumentere at standarder har blitt til en vits Smile)