151    5    1  

Regneark, app eller system for bilregnskap

 330     Bærum     1
Jeg liker å holde oversikt over utgifter til bilhold, og har i alle år gjort dette manuelt i Excel. Fører opp alt av drivstoffkuøp og -forbruk, bompenger, service, kjøp/leie etc. Har historikk tilbake til 1996 så det er jo kjekt. Men også veldig manuelt.
Men, er det noen som har erfaring med noen systemer, apper eller oppsett som dere er fornøyd med?

   #1
 2 071     0
Kanskje litt dumt spørsmål, men hva er det som er unødvendig "manuelt" med et regneark, etter at du har satt det opp?

Jeg har hatt husholdnings-regnskap i Excel i 25 år, separat bilregnskap de siste to år. Jeg må klikke på regneark-fila så den åpnes, skrive inn beløp og en kort beskrivende tekst. That's it. Hva forventer du å automatisere mer enn det? Du må vel skrive inn beløpet og tekst uansett.

Skal du ha fancy utseende rapporter med kurver og søylediagrammer, så får du det vel enklere om du finner et system hvor det allerede er gjort, om du da ikke eksellererer i Excel Smile, men for meg er det som relgel bare "same shit, new wrapper". Jeg har summer i hver kategori, for hver tidsperiode. All informasjonen er der, selv om det "bare" er tall.

(For strømforbruket har jeg tatt meg bryet med å sette opp en linjegraf der jeg har plottet uke-forbruket for alle år samlet, for sammenligning, men det er mindre relevant for pengebeløp.)

Jeg regner med at moderne systemer lagrer data et sted ute i tåka, og du kan registrere utgifter i en app på mobilen og plukke den opp på PCen hjemme, og slikt noe. Jeg har ikke bruk for det, og synes slett ikke det er enklere å knote inn tall på mobilen ... jeg har altfor store hender Smile Men jeg antar at moderne unge mennesker foretrekker det, framfor et skikkelig tastatur. I prinsippet kunne du for et husholdningregnskap bruke kameraet på mobilen til å lese strekkoden på hver ting du hadde kjøpt, bruke den til å slå opp i butikkens pris-database, og legge inn i regnskapet både produktnavn og pris, men det blir kjapt like mange håndgrep som ved å taste inn det du trenger. For et bilregnskap er du ofte interessert i km-stand; den får du neppe lest av med mobilen.

Men for all del: Enlighten me! som det heter på nynorsk. Kan det gjøres enklere enn måten jeg gjør det, så tar jeg gjerne imot tips!   #2
 17 297     Akershus     0
Har brukt litt pivot-tabeller:

Fra utskrift i banken for hele året, tilført kort kode for typebetaling: mat, bil1, bil2, hus, ht (hytte), frs (forsikring)

Pivot og du får samlet all mat, osv..
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 330     Bærum     0
keal til ditt første spørsmål: Jeg vet ikke. Et manuelt regneark er enkelt, og det er i seg selv et stort pluss!
Jeg stilte spørsmålet først og fremst for å høre om andre gjorde lignende ting på helt andre måter. Er det grønnere gress noen andre steder ... ?
Jeg har god peiling på Excel, så det er ikke noe problem med å sette opp eller regne ut det jeg vil. Det jeg har i bakhodet er kanskje det all informasjonen håndteres mer som database. Mye av denne typen funksjonalitet håndteres mer eller mindre også i Excel, men det er alltid noen som er enda smartere og har gjort noe enkelt/kult ut av det.
TSt
   #4
 4 627     0
Km stand / reiselengde er greit å få¨fra en eksternt system men skal en bare logge bensin eller diesel fyllingen går det ann å gjøre dette manuelt. Men en del nettbanker tilbyr også eksport av data f.eks. i forskjellige kategorier.
   #5
 4 737     Sørnorge     0
Det som stopper meg fra å gjøre slike regnskap er at jeg må huske på det når jeg kommer hjem. Man finner jo ikke frem laptopen ved bensinpumpa eller når man passerer bomstasjonen.

Hadde for noen år siden en app som gjorde at ting kunne skrives inn fortløpende og det ble lagret i en database. Men heller ikke denne klarte jeg å bruke, for man har jo ikke henda fri når man bærer varer ut av butikken, og sjelden tid til å ta seg en tastepause når man setter seg i bilen og skal rekke neste destinasjon.

Så neste forsøk var at jeg satt opp et nummer på en demo-telefonsentral til å være en telefonsvarer som sendte beskjeder som lydvedlegg til en mailadresse opprettet for formålet. Da kunne jeg trykke på en snarvei på telefonen som ringte opp denne telefonsvareren og lese inn hva som skulle regnskapsføres mens jeg kjørte mot neste destinasjon. Men siste del av løsningen manglet: Den som automatisk analyserer lydfilen og skriver dette i regnskapet. Ettersom jeg aldri gjennomførte den jobben manuelt ble ikke disse lydfilene søkbare på annet enn tidspunkt og dermed forsvant poenget med dem.

Så for at dette skal være et gjennomførbart system for min del, trengs noe stemmestyrt på telefonen som klarer skrittet fra stemme til innskriving i regneark eller database. Det systemet tror jeg ikke finnes.