1,137    78    0  

Religionsfrihet

pwb
 2,287     Ski     0
Er det ikke direkte nedlatende ovenfor andre og ha «Det finnes ingen Gud unntatt Allah, og Muhammed er Hans sendebud» i signaturen i ett kristent land?

   #1
 533     Romerike     0
Religions- og ytringsfrihet i Norge. Fint hvis opphav eller moderator kan fjerne innlegget over..
   #2
 3,387     0

Er det ikke direkte nedlatende ovenfor andre og ha «Det finnes ingen Gud unntatt Allah, og Muhammed er Hans sendebud» i signaturen i ett kristent land?


Norge ble kristnet med sverdet i hånden. Vend deg fra Åsatrua og tro på Kvitekrist ellers hogger vi hodet av deg. Er ikke det å proklamere et land som kristent et overgrep mot alle anderledes troende og ikke troende?

Men i et land som hadde i sin grunnlov at jesuitter og jøder ikke måtte tåles, dvs få slippe inn i landet kan en vel forvente at det fremdeles eksisterer en del kristenfundamentalisme.

Dessuten finnes det ingen gud annet enn i den enkelte troendes forestillingsverden, eller fantasi om du vil. Religion er bare et middel til å dominere og herske over mennesker basert på frykt og vrangforestillinger.

Men alle må få lov til å tro eller ikke tro på hva de vil uten at de skal hindres i dette. 

pwb
  (trådstarter)
   #4
 2,287     Ski     0
Så det er altså ingen som føler seg støtt av at man sier at det finnes kun en gud og at hans sendebud er muhammed? <Administrator: krenkende ytring slettet> Jeg føler meg sterkt støtt av at man sprer slike budskap og ønsker det dit peppern gror. Man kan tro på hvilken jæ*** fantasifigur man vil, men hold det for seg selv.
Hvis man tror på julenissen så blir men etter skolealder sett på som litt gal (jada, unskyld at jeg blåste den), men hvis man tror på fantasifigurer og gærninger som dukker opp i religionsbøker så er man helt normal ???
   #6
 4,148     Oslo Vest     0
I mine øyne er det ingen grunn til å fjerne denne tråden.

På den annen side kan jeg heller ikke se at det er et forbud mot å ha en slik signatur som det er henvist til.

Nå er vel hensikten med en signatur å gi informasjon om en tilhørighet til byggebransjen, men om det er et direkte regelbrudd er jeg usikker på.

Det er dog riktig at det ikke har noe med dette forumet å gjøre og med religionsfrihet og yttringsfrihet er det lite å gjøre med det så lenge det ikke eri strid med forumets egne regler.

Derimot er innlegg nummer 2, som ber om at denne tråden fjernes et forsøk på sensur, som man ikke bør etterkomme.

Personlig ville jeg vel tolket reglene slik at det kun er en eller annen henvisning til byggeforumet og bransjen som tillates.

Det kan jo være interessant å høre hva det angjeldende medlem selv mener om dette.
Signatur
   #7
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
kan vi ikke bare diskutere hus & verktøy mm. her inne og la dem som vil diskutere tro og slikt i andre mer passende forum (?)

Jeg vil vite hva folk her synes om feks. et verktøy, ikke hva dem tror på. Eneste forbindelsen jeg klarer og se er at Jesus vist nok var en habil snekker!  :D


(ellers så kan jeg vel ta med at jeg er blitt helt frelst av Festool verktøy etter jeg signet meg opp på dette forumet  ;D  Pokker ta dere, lommeboka er blitt lettere siste tiden ja....  ::)  ;D  )

   #8
 4,148     Oslo Vest     0
Dette er skrevet under off topic så jeg kan ikke se at dette ikke kan være en diskusjon.
Signatur
   #9
 3,234     Vestfold     0
Folk må få tro på det de ønsker. Problemet oppstår når noen ønsker å prakke på deg din egen oppfatning og overbevisning. Det har jeg overhode ingen interesse av. Jeg for min del ønsker ingen befatning med noen av disse religionene.

Så jeg respekterer at andre har sin tro, og lar de få ha den i fred. Jeg ber også om den samme respekten tilbake om at jeg overhode ikke ønsker noen form for misjonering. På den måten kan vi leve i harmoni og etter det man best føler for.  Det betyr ikke at det skal være forbudt, for det er en del av ytringsfriheten vi har, selv om det er vår personlige religion vi snakker om. Det er bare snakk om å vise respekt for hverandre.

Den teksten i signaturen kan jeg ikke si plager meg så mye, men jeg ser ikke helt poenget med å ha den inne i et slikt forum som dette. Jeg kan heller ikke se poenget med å måtte dele sin egen overbevisning med andre her inne. De fleste her har nok sin personlige religion og sine tanker om det, men de greier å holde seg til det som har med å bygge bolig.

Å kreve sensur for innlegget blir feil. Ingen skal hindre noen i si sine meninger. Man kan ikke kreve sensur fordi det ikke passer en selv. Derimot er det fult mulig å komme med et motsvar isteden. Folk som krever sensur av andres meninger driver undertrykking. Ingen kan bestemme hva man skal si, da alle som en har sin oppfattning av hva som er rett og galt.
pwb
  (trådstarter)
   #10
 2,287     Ski     0
Ser at noe av min ytring er sensuret, henviser her til det bakenfoliggende for min ytring. Denne infoen kan finnes flere plasser. Jeg mener jeg bare kalte en spade for en spade men ser også at noen selvfølgelig vil føle seg tråkket på av den uttalesen jeg kom med og er lei meg for det. Ser diskusjonen som avsluttet.


dette er klippet fra http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives

Marriage to Aisha
Main article: Aisha#Marriage to Muhammad

Aisha was the daughter of Muhammad's close friend Abu Bakr. She was initially betrothed to Jubayr ibn Mut'im, a Muslim whose father, though pagan, was friendly to the Muslims. When Khawlah bint Hakim suggested that Muhammad marry Aisha after the death of Muhammad's first wife (Khadijah), the previous agreement regarding marriage of Aisha with ibn Mut'im was put aside by common consent.[10] Aisha was six or seven years old when betrothed to Muhammad.[10][14][15] Traditional sources state that she stayed in her parents' home until the age of nine when the marriage was consummated in Medina,[15][16][17][18] with the single exception of al-Tabari, who records that she was ten.[14] Some modern Islamic writers have disagreed with these sources.[19][20] Both Aisha and Sawda, his two wives, were given apartments adjoined to the Al-Masjid al-Nabawi mosque.[21]