#11
 414     -     0
Man finner positive og negative ting knyttet til alle religioner og livssyn.  Jeg synes det er lite relevant her inne med en trosbekjennelse i signatur, men det er mye annet rart folk her setter nederst i innleggene sine...

   #12
 21,481     Enebolig     0
Glad jeg er ateist. De fleste religioner bygger på en god tanke, men det er rart at de ikke kan la hverandre leve i fred  ::) Hvis de vil ytre sitt syn så er det helt greit, men ikke press det på meg og andre folk som ikke er interessert.

Jeg har tilgode å se et vitenskapelig bevis på noe som helst, og velger derfor å se på religion som et menneskeskapt fenomen, eller svada om man vil. Det nytter ikke med eventyr som en gang, langt borte, for lenge lenge siden var det en by osv... Definisjonen er nettopp tro, ikke vite, selv om mange bestrider det.

Ellers er jeg helt enig med Aasg, det nytter ikke å kritisere voldelige religioner som kristen med tanke på at kristendommen ble slaktet inn i Norge. Moderne kristendom er bare en religion som har kommet lenger i utviklingen enn mange andre religioner, og enda ser vi land som går til krig i guds ord. Den egentlige årsaken er stort sett penger og ressurser, noe man også kan kjenne igjen fra mange religioner.


Jeg har vært heldig å hatt flere bekjentskap innen flere religioner og trossamfunn uten at det har gått utover meg, og sånn bør det være. De andre holder jeg meg langt unna.
pwb
  (trådstarter)
   #13
 2,284     Ski     0
Religion eller trangen til å tro på noe oppsto når man faktisk skjønte at man kun levde i en hvis tid og at man skal dø. Dyr vet ikke at de skal dø og trenger derfor ikke noen religion å klamre seg til, jeg har i hvertfall ikke enda sett hamsterne tilbe noe som helst.
De som ikke har evnen til å innse at døden er endelig vil måtte ha en eller annen fantasi å forholde seg til slik at de kan overleve hverdagen uten å tørne.
   #14
 52     Oslo     0

Beklager hvis jeg støter noen.
::)
Signatur
   #15
 4,148     Oslo Vest     0
Du har din fulle rett til å si og skrive hva du vil.

Når du allikevel er her, hvorfor har du skrevet dette som signatur på profilen din, og hva ønsker du å tilkjennegi med dette.
Signatur
   #16
 21,481     Enebolig     0
Sikkert det samme som Jehovas vitner, vise hva man står for. Og for min del ser jeg ingenting galt i det.
   #17
 54     Nordpolen     0
Hei,

Jeg er muslim.

Jeg tror at det ikke finnes noen Gud unntatt Allah, og Muhammed er Hans sendebud.

Er det forbudt å skrive dette i min sigantur?

   #18
 1,768     Østlandet     0
Det er vel ikke forbudt, som sagt før i tråden er det ytringsfrihet i norge. Bare husk at med ytringsfrihet kommer også ytringsansvar. Noen kan sikkert tolke dette som forkynning, og det forventer man ikke å finne på et husbygger-forum, så at noen syns det er en sær signatur må også være greit, og man må tåle å høre det.

Forøvrig, sakset fra registreringsærklæringen på dette forumet:

"...Ved å registrere deg på ByggeBolig samtykker du i og ikke bidra med materiell som du vet er usant og/eller ærekrenkende, uriktig, støtende, vulgært, hatsk, ufredende, uanstendig, seksuelt krenkende, truende, inntrenger på noens privatliv, eller er i strid med gjelende lovverk...

...Brukere som finner innlegg støtende oppmuntres og umiddelbart å ta kontakt via e-post. ByggeBolig har muligheten å kunne ta bort støtende eller upassende innlegg, og dersom vi finner dette nødvendig..."


Sett i lyset av at en del religiøse ekstremister ser på mennesker som tilhører andre religioner som vantro, og at disse menneske kan drepes, skjønner jeg at noen kan reagere på en slik signatur. Det hele kommer an på hva vedkommende mener om folk som ikke tror på noe annet en dem selv. Det er eventuelt den ytringen som vil være i strid med registreringsærklæringen (Ærekrenkende, støtende, hatsk, truende osv)

Personlig syns jeg at informasjon i signaturen som ikke er relevant for forumets agenda er fullstendig uinteressant, da den ikke bidrar med noe konstruktivt. (Adresse til blogg/bilder, informasjon om husprosjekt osv)
   #19
 602     oppland     0
Alle kan tro hva de vil, bare det ikke går ut over menneskerettigheter. Skal man la seg hisse opp over sånt, blir det vanskelig å bo side om side. Religionsfrihet i Norge  Smile Med ytringsfrihet og ytringsansvar, som så fint gaardern skrev det Smile
   #20
 4,148     Oslo Vest     0


Personlig syns jeg at informasjon i signaturen som ikke er relevant for forumets agenda er fullstendig uinteressant, da den ikke bidrar med noe konstruktivt. (Adresse til blogg/bilder, informasjon om husprosjekt osv)


Der er jeg helt enig.

Signatur