36    0    0  

Så går vi rundt om en enebærebusk ...

 3 496     0
Disse grusomme årlige massedrapene på små gran-barn ... Smile

lukter jo norsk gran ganske bra. Edelgran er egentlig ikke en gran, så du kan ikke vente granlukt fra den - og du får det heller ikke. Du får knapt lukt i det hele tatt. Plast-gran lukter plast; det er nesten verre enn ingenting.

Einer lukter enda bedre (og mer 'julete') enn gran. På litt sikt vil jeg sette opp en rad søyleeiner mot naboen. Jeg vurderer å gjøre det til en årviss foreteelse: Istedetfor å kverke et lite gran-barn til jul går jeg på hagesenteret og kjøper en meterhøy søyleeiener i en stor butt med rikelig jord. I jula kan den stå inne i stua og spre jule-lukt. Etterpå flyttes den ut, og står på terassen i butten sin fram til våren. Så snart jorda er lun, tar, den sin plass i enden av rekke fra tidligere års jule-einere.

Flere i min omgangskrets har kjøpt seg plast-juletre under påskudd av at "det er så mange som er allergiske mot grantrær" - uten at de selv er det, eller har noen motforestilling mot å dra med seg hvemsomhelst inn i granskauen. Jeg ser på det mest som et alibi for å slippe dryssende nåler, vanning og diverse annet.

Men hvordan er det med einer? Er det like "vanlig" å være allergisk mot einer? Så vidt jeg forstår er det ofte ikke selv grana som provoserer fram allergien, men insekter og andre uhumskheter som lever i treet. Hvordan stiller hagesenter-einer seg der? Er de mer fri for allergiframkallende uhumskheter?