356    6    0  

Skade på bil i vaskehall.

 19     0
God dag.
Jeg skulle vaske bilen i en vaskehall nå istad. Dette endte jo med at børstene rev av den ene 1000 meteringen min. Er dette noe eierne av stasjonen skal dekke, eller må jeg ta dette selv?😣

   #1
 1 037     Jevnaker     0
Dette er dessverre noe du må betale selv. Et eller annet sted i eller ved vaskehallen(eller på kvitteringen) står det nok at all vasking skjer på eget ansvar.

Jeg har vært gjennom dette selv. Tok børsteløs vask ien 2uker gammel maskin i den tro at det skulle være mer skånsomt... Den gang ei... Vi måtte skrike til hverandre inni bilen pga lyden av hardt trykk i kombinasjon med mye vann og utenfor så sprutet klarlakken... Kunne likegjerne vasket bilen med høytrykkspyler med rotordyse... var slike flekker rundt hele bilen.

Skade på bil i vaskehall. - IMG_20170703_083319.jpg - Dr-lecter
Signatur
   #2
 1 198     Asker     0
Nei. Er ikke slik at stasjonen kan fraskrive seg ansvar. Eneste er om dette med 1000-Merete går under noe spesielt. Men går et speil, lykt etc må stasjon punge ut. Man kan ikke fraskrive seg det ansvaret ved å si «på eget ansvar . Det henger ikke juridisk.

Det er mulig stasjonen tror slikt, men gjør det ikke juridisk mer riktig.
Signatur
   #3
 4 291     Sørlandskysten     0
Vet ikke hva som gjelder ved bilvask, men det hender jo stadig at butikker opplyser kunder om ting som strider mot kjøpsloven, så jeg blir ikke overrasket om ansvarsfraskrivelsen også i vaskehall går litt for langt.
Signatur
   #4
 58     Trekkfull by nordpå...     0
Uten å vite hva jussen mener så fikk jeg dekket bytte av vindusvisker på bakluka etter at den sa takk for seg i en slik vaskehall.Ekstralys kan sikkert være litt mere usikkert...
Signatur
TSt
   #5
 3 128     0
Viktig å leste hva som står før en velger vask. Enkelte stasjoner må ha spesielt program med ekstrautstyr.
   #6
 1 198     Asker     0
Et godt eksempel på uriktig framskriving av ansvar er de private skiltene «borttauing på eiers regning og ansvar . Det er heller ikke rett. Den som flytter bilen påtar seg skadeansvaret også. Virker som flere bedrifter og private tror man kan fraskrive seg ansvar bare ved å si at man gjør det. Det er ikke riktig. Mange situasjoner hvor det ikke holder juridisk.

I vaskehall vil typisk jussen trekke linje dersom man følger instruksen. Fulgte man den, og det ikke sto noe om f.eks ekstralys, vil ansvaret falle på stasjonen. Er vel også noe rundt hvordan det merkes og kommuniseres. Liten og uforståelig jus skrift i et hjørne av stasjonen holder gjerne ikke.
Signatur