888    65    0  

Skremmende hvordan vi blir overvåket

 1 062     Lindesnes     0
Vi blir stadig mere overvåket, krditt/bankkort, bombrikker, mobiltelefoner, internettbruk ++++ alt er linket opp til deg som person og legger igjen spor uansett hvor du er eller hva du handler og gjør.
Til tross for at jeg ikke har noe å skjule, så syns jeg det er en tankevekker at slik informasjon blir brukt i markedsføring og at folk rett og slett skal tjene penger på slike opplysninger.
HER kan du lese om hvordan slike opplysninger kan bli brukt
Signatur

   #1
 3 012     Akershus     0
Mye av det i artikelen er bare skremselspropaganda og fjas.

"Det er Eiendomsprofil (eid av Finn, som er i samme konsern som Aftenposten) som leverer slike detaljerte nabolagsprofiler til meglere, og livsstilsbeskrivelsene er levert av Experian Insight AS, og baserer seg hovedsaklig på statistikk fra Statistisk sentralbyrå, i tillegg til spørreundersøkelser om for eksempel holdninger, forbruk og medievaner."

Med andre ord så kan dette firmaet si om deg at du er FrP-velger, røyker rullings og er tilbøyelig til burlesk nazi-sexlek fordi nabolaget ditt er ekstremt merkelig.

Bry deg heller om dumme folk som bretter ut livene sine på Facebook og forum. De ber om bråk.
   #2
 21 481     Enebolig     0
Man kommer ikke bort ifra at man går mot et samfunn der storbror ser deg. Jeg er imot de fleste typer overvåkning når man snakker om privatpersoner. Jeg skjønner at man må ha et par kameraer på Karl Johan, men ikke at en arbeidsgiver trenger å se arbeidstakeren på en skjerm. Ei heller staten for den saks skyld.

Så man får holde seg unna Visa kort, mobil, veibommer og trafikkerte strøk. Da er man vel sånn halvveis fri.
   #3
 1 027     0
En eldre kar inne i bygdene her var rimelig forb.. på overvåkningssamfunnet for noen år siden, den gangen P2 8altså radiokanalen P2) kom. Han satt der stille og fredelig å hørte på Vigra lokal da radion kunne fortelle at "Du lytter på P1"....
   #4
 3 012     Akershus     0
Storebror ser deg, men Storebror har en Storesøster som knipser Storebror på fingrene når Storebror blir grådig.

Sett bort fra hysj-hysj aktiviteter i politiet og forsvaret så overvåkes overvåkerne også. Det er lover mot å samle sammen for mye informasjon og krysslenke denne.

PS: Nei til Datalagringsdirektivet!
   #5
 21 481     Enebolig     0
Post og Teletilsynet kan bare bremse utviklingen, de vil ikke kunne nekte noe som helst. Selv om det fremstår på en annen måte.

Hvem husker ikke planene om gjennomsnittfartsmåling på veiene? Der sa Post og Teletilsynet klart nei, så til de grader. Et år senere kjørte jeg forbi skiltet med fartsmåling uten å ha hørt noe mer.
   #6
 3 012     Akershus     0
Og datatilsynet. Nå skal det sies at jeg er ikke så naiv at jeg tror de har koll på alt som skjer, men de setter ned foten for ganske mye. Problemet med f.eks. Datalagringsdirektivet er at nå blir bedrifter pliktige til å lagre masse informasjon om deg som person der de i dag har pålegg om ikke å gjøre dette. Tilgjengelig informasjon som enkelt kan misbrukes.

   #8
 4 110     Akershus (Follo)     0

og baserer seg hovedsaklig på statistikk fra Statistisk sentralbyrå, i tillegg til spørreundersøkelser om for eksempel holdninger, forbruk og medievaner."

Ja da tror jeg du skal ta de opplysningene med et knippe fisk!

Når Sadistisk Sentralbyrå kontakter meg for n-te gang enda jeg har gitt beskjed om at jeg ikke er interessert, da har det hendt jeg har "svart". Og om andre gjør det på samme vis (jeg vet om flere som gjør det) og de svarene er grunnlag for demografiske data, ja da kan det bli interessant. Om de ikke har noe bullshit-filter der så .......

De kan jo spørre Eliza.  Grin
Signatur
   #9
 3 387     0

Og datatilsynet. Nå skal det sies at jeg er ikke så naiv at jeg tror de har koll på alt som skjer, men de setter ned foten for ganske mye. Problemet med f.eks. Datalagringsdirektivet er at nå blir bedrifter pliktige til å lagre masse informasjon om deg som person der de i dag har pålegg om ikke å gjøre dette. Tilgjengelig informasjon som enkelt kan misbrukes.


Hvordan mener du at dette enkelt kan missbrukes? Det lagres ikke noeav innholdet i en telefonsamtale, epost eller lignende. Kun hvilket nummer din telefon har ringt.
For å hente disse opplysningene må en ha underskrift/godkjenning av en dommer.

Det å hevde at dette er sålett å missbruke vil jeg si enten er manglende kunnskap om hva dette handler om. Jeg kan finne ut mye mer om en person på andre tilgjengelige måter i dag.

Datalagringsdirektivet handler kun om å kunne spore hvem du har hatt kontakt med. Ikke noe annet.
  (trådstarter)
   #10
 1 062     Lindesnes     0
Nå så jeg en liten demonstrasjon på tv for et år eller så.
Der var det snakk om Gmail og at de lagret alle sendte mail, dette var noe du godtok når du opprettet en g-mail konto, men som de fleste ikke vet, det er jo tross alt ingen som leser hele den regla som en må trykke godta på.

Når da det satt to stykker på Karl Johan og sendte verandre mailer så poppet det opp med reklame.
Den ene sendte en mail der han påstod at den andre var blitt så tykk og at det var på tide å tenke på litt slanking, da han andre mottok mailen var det fult opp av reklame om slankeprodukter og slankekurer i sidefeltet :-\

Så om en mener at ikke innhold blir lagret så tror jeg en er passe naiv.
En ting er hva som er lovlig og en annen tinge er hva som blir gjort, kan en forlange at at utenlandsk nettselskap skal følge Norske lover? neppe.
Jeg tror det finnes mye grums og dritt som blir lagret og brukt i diverse sammenheng som ikke har noe med det det var tenkt brukt til.
Er ikke paranoid av meg, men blir likavell litt skremt over at alt skal overvåkes og logges.
Det er ikke alle som har ærlige hensikter og at det har skjedd at folk har hacket seg inn på slike servere med sensetiv informasjon før er vell ingen nyhet for de fleste.
Signatur