210    10    0  

Søk etter bildel/løsning Hyundai

 87     Oslo     0
La plutselig merke til at en del/deksel foran på bilen har falt av, det ser ut som det blir eksponert noe elektrisk/sensor (?). Det er til en Hyundai ix35. Legger ved bilde av tilsvarende deksel som er på bilens venstre side, deksel på h.side er borte.

Noen som har noe kjennskap til hva denne delen heter, og hvor en kan få tak i?
Og kanskje viktigst, er dette noe som spiller noen rolle. Må det løses med en gang, eller kan en fortsette å kjøre uten at bilen tar noe særlig skade av det?

Har i første omgang bare sjekket løst på biolder.no og skruvat uten hell.

Søk etter bildel/løsning Hyundai - InkedIMG_20201109_152028_resized_20201124_101352557_LI.jpg - NyoppusserSøk etter bildel/løsning Hyundai - InkedIMG_20201109_152033_resized_20201124_101352326_LI.jpg - Nyoppusser

  (trådstarter)
   #2
 87     Oslo     0
Takk for svar!

Prøvd å søke etter dette i de vanligste bildelsidene, men finner ikk.

Noen som har tips til andre steder å søke?
   #3
 3 125     I huset mitt     0
Lyktespyler ja.
Ikke kritisk nei, så ikke noe stress utenom det estetiske med å skaffe nytt deksel.

Ser jo nesten ut som om dekslet også er lakkert i bilens farge? -Da blir nok lakkeringen dyrere enn deksel.Cool
HSt
   #4
 30 142     Lillestrøm kommune     0
Med zenon lys så passerer ikke bilen EU kontroll uten lyktespyler intakt
TSt
   #5
 10 566     0
Når spyleren aktiveres popper det opp en arm her.  Kan finne ut om det er mere en dekslet som er problemet først.  Ofte spyler den hver x gang en spyler vindu når lyset er på.  Dette for å spare litt på spylervesken. 
   #6
 229     0
Det samme har skjedd på min bil. Kostet vel noen hundrelapper hos merkeverksted (nissan) inkludert to sprayflasker med lakk i bilens farge og en klarlakk. La delen på en avis i garasjen og hang en plastpose over for at det ikke skulle komme støv. Sprayet så over, helt uten lakkeringserfaring - to runder med hver av sprayene med noen timer tørk imellom, og resultatet ble flott.
Å montere dekselet var derimot en utfordring. Man må trekke ut armen som spyledysene sitter på, og holde den uttrekket mens man monterer deksel. Jeg endte med å knyte fast en snor på armen, og binde den i nærmeste tre mens jeg festet dekselet. Resultatet ble bra og den holdt de siste 9 årene av bilens liv.

Jeg tipper at det var sprayboksene som kostet mest. Og de kom senere stadig til nytte for å lakke over steinsprut og andre lakkskader.
  (trådstarter)
   #7
 87     Oslo     0
Supert, takk for tips folkens! Får ta turen innom Hyundai en dag å få bestilt en del da😊

perjan hvordan gjorde du når du sprayet over steinsprut o.l. Bare sprayet på eller noe forarbeid? Har nemlig et par av de jeg og😅

TSt
   #8
 10 566     0
Spraye i lokket og benytte tannpirker. Hva en gjør først avhenger av hvordan det ser ut.
   #9
 229     0
slipe bort eventuell rust og et lite område rundt.. Vask over med avfetting. Så, avhengig av hvor stort område som så skal lakkes kan du enten gjøre som TSt sier hvis det er smått, eller bruke qtips om det er litt større, eller spraye rett på om det er stort. Sprayer du rett på, må du polere hele panelet etterpå for å at det skal bli bra.

Sprayboksene er forøvrig mye billigere på biltema. Du må bare finne fargekoden for din bil (står ofte på klistremerke i døråpningen på en av framdørene)
   #10
 3 218     Asker     0
Å ta steinsprut selv med sprayboks er ikke å anbefale. Lakere et løst deksel er null stress, men ikke bli overivrig og start på andre panel.

Lakkerer man f.eks en dør, benytter man ikke nødvendigvis helt den samme fargen som bilen kom med. Dette da den er litt falmet. Samt sprayboks ikke akkurat gir perfekt resultat på store panel.
Signatur