243    6    0  

Strømvippe

 15 426     Akershus     0

Noen som har foto og beskrivelse av en gammel strømvippe? 
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 15 426     Akershus     0
En "strømvippe" er en eldgammel "kWh-teller". Brukt ca 1920-1960 for dem som hadde vippetariff. Tror Schneider er et sidespor her.
Signatur
   #3
 735     Oslo     0
En strømvippe var et "system" som begynte å slå strømmen av og på hvis man koplet inn for mye effekt.
Her er vi tilbake til en tid da strømnettet ikke var utbygd til å kunne levere mye effekt.

Ja, jeg har en slik vippe i en gammel tømmerstue. Jeg kan levere et bilde, men ikke akkurat i dag, siden jeg er langt unna stedet.
Gi meg litt tid.  
  (trådstarter)
   #4
 15 426     Akershus     0
Høres flott ut. Ta gjerne flere bilder med og uten ev deksel. Ingen hast.

Funksjonen slik du beskriver den er jeg kjent med, men ikke de finere detaljer. Vippa kan trolig funksjonere etter to prinsipper:

1) Et strømfølsomt relé. Kjent fra gamle likestrømsdynamoer i bil. En slik vippe vil trolig veksle raskt mellom inn og ut, det vil nesten fungere som en summer.

2) Noe bimetallgreier. Når den først legger ut, vil den bryte over noe tid, 10-tas sekunder før den legger inn strømmen igjen?

Signatur
   #5
 151     0
Åja, har demontert endel av de. Mener å huske at det satt trafo til de i skapet, og ampermeter rundt målersløyfa, men så ikke så nøye på det.
  (trådstarter)
   #6
 15 426     Akershus     0
Nå tror jeg du blander med kjøkkenwattmeter.

En strømvippe ER jo selve "kWh-telleren", den står derfor i "målersløyfa". Den bryter strømmen midlertidig om det brukes for mye. Den teller ingenting. En hadde mao en "max-effekt-tariff", ingen energimengdemåling.
Signatur