53    0    0  

TILTAKSKLASSER OG ANSVARLIGE SOM TILBYR HJELP

 173     Vestlandet     0
En engelskmann i Norge har en stor tomt og vil bygge garasje på en bratt ca 500 m2 tomt nedfor huset sitt. Han er en slags oppfinner type som vi jo savner mer og mer i vårt gjennomregulerte land.

Han satte igang med en gammel Terex ca 1 tonn og litt lite hydraulikk.

Han fikk kjøpt en brukt nærmest hånd drill hos SP Tools Bergen.

Han fikk tak i en liten hydraulisk hammer fra England og satte i gang. Har nok fjernet 250m3. MEN naboene klager, bråker jo litt. Engelskmannen har vært gruvearbeider i mer enn 15 år. Så han vet litt mer enn en gjennomsnittlig nabo.

Han har kommet til bakre hjørne med gjenstående ca 40 kubikk fast.

nå til sist har han fått låne en gammel proff boremaskin og har vel 50-60 hull.

men med profesjonell hjelp blir naboene enda surere. Han kommer jo til å få det TIL. De surmuler og klager til Kommunen.

Kommunen sier at ettersom det er i bystrøk (litt bratt og jævlig) er egen arbeidsdybde ikke 3 som i PBL, men 2,5 meter (tviler på at de har lokal unntaksforskrift)

Så nå trenger han en ansvarshavende til å søke inn i "jungelen"

Jeg finner jo et skikkelig landsdekkenende ansvarsfirma i Nydalen Oslo, og det er greit nok. Vedkommende kan svært mye.

Men sier jeg, det må jo rundt omkring finnes noen med f.eks. Ingeniørpapirer til tiltaksklasse både 1 og 2. Som gammel gruvearbeider burde han jo få Lokal godkjenning på flekken. Han forstår alt om fjell og sånt.

Jeg antar at noen av dere kanskje føler med engelskmannen som har møtt norsk NABO misunnelse antar jeg.

Noen som vet om firma som klarer å skrive en ansvarlig søknad for ham. Han har fått en sprenger med papirene i orden så utførelsen er ikke problemet. Alt han har fjernet har han tatt med kinesisk cracking agent. Bortkjørt.

Kanskje noen med ansvarsrett for søknad kan ta kontakt
Signatur