88    1    0  

Tips om AC-verksted (bil), Oslo-området?

 67     0
Enkelte bilverksteder er, som kjent, som de håndverkerne dette stedet gjerne skjeller ut. Like greit å spørre her for tips?

Dieselbil (av tšjekkisk merke), om det betyr noe.


   #1
 4 901     Sørnorge     0
Har så dårlig erfaring med alt av verksteder at jeg begynte å gjøre jobbene selv. En ting er at det er dyrt, men enda verre at man får bilen tilbake med flere feil enn da man leverte den.
Oljeskift - verkstedet kjørte tur med bilen uten å skru til oljefilter
Pæreskift - verkstedet knakk 3 av 4 plasthaker som skal holde pæreholderen fast i lykta.
Bytte shims på kamakslingen - verkstedet overdro 2 av 3 skruer på toppdekselet
Bytte bremseskiver - verkstedet monterte bremseklossene feil og EU-godkjente bilen etter sitt eget arbeid uten å teste om bremsene virket - det var kun håndbrekket som reddet bilen fra kollisjon i første kryss.
Bytte kjølevæske - 3 mnd senere, etter en natt med 4 kuldegrader hadde den frosset.

Det eneste verkstedet som har gjort en bra jobb på mine biler er Ottested Bilverksted på Nøtterøy. De fikk i oppdrag å bytte pakning på bunnpanna fordi det var en skrue der som jeg ikke klarte å få ut. De fikk den ut og pakningen ble antagelig byttet - antagelig, fordi det fortsatt lekker litt, men de har i hvertfall fått ut skruen (og etter deres utsagt 4 andre skruer som også var ødelagt) slik at jeg ved neste oljeskift bør klare å komme til og legge på ny flytende pakning. Kravet for at jeg skal si et verksted har gjort en bra jobb er kun at de ikke har skapt flere feil av reparasjonen.

En bekjent kjørte bilen til polen for reparasjon, og fløy hjem igjen samme dag. Han var veldig fornøyd. Tror jeg kommer til å følge hans eksempel om jeg må til verksted igjen.