176    7    0  

Tomannsbolig og naboen

 15     0
Jeg bor i en tomannsbolig som er i tegl og murpuss. 

Nå har sørveggen begynt å flasse og murpussen har sprengt seg ut. Malingen kan jeg dra av og den er veldig gummiaktig. Så jeg tenker det har blitt malt med maling som ikke puster og derfor pussen har sprengt, men! Huset er malt i helt pyton gul farge og alle husene i gata har blitt pussa opp utvendig og naboen mener at huset er fin som den er! 
Prøvd å få han med på å fikse ute. Det skal sies han er svært handy fyr. Kan alt og jobber hele tiden på prosjekter på hus, garasje og hage. Men å fikse selve fasaden er tull. 

Noen som kan psykologi, kunsten å overtale eller noe som kan fortelle meg hvordan jeg kan få naboen med på å fikse fasaden? 

Kjent han siden jeg ble født, kjøpte huset av min far og det barndomshjemmet. 

   #4
 113     Krokstadelva     0
I en tomannsbolig har man vel lov til å gjøre som man vil?

Strengt tatt ja, med mindre man har en avtale eller vedtekter som sier noe annet. I vår tomannsbolig fungerer det etter «snakke over gjerdet prinsippet
  (trådstarter)
   #5
 15     0
Det står i papirene at utvendig arbeid skal være felles og enighet.
   #6
 1 407     I huset mitt     0
Spørs om det ikke ligger noe god gammel (uavklart) historie her mellom denne nabo og trådstarters far, som gjør at nabo er litt tilbakeholden kanskje???
Selv det noen kaller bagatellmessig, kan ligge og ulme litt hos andre leeeenge.Wink

Jeg ville ha tatt kontakt og invitert på litt kaffe/øll/gløgg/drink (alt etter hva som passer) og fått prata litt om gode gamle dager++. Må liksom starte på nytt vise at dagens eier ikke er lik tidligere eier, etc.
TSt
   #7
 3 001     0
Eier en hver sin part separat med egen tomt eller er det sameie med seksjoner, andre muligheter er ideelle halvparter der en i praksis eier hele huset sammen. Det kan også være borettslag, du skriver at alle er pusset opp makne, da tyder det på et større samieie eller boretslag. Så kan det være noe regler / vedtekter e.l. oppå en av disse metodene. Bare ved det første alternativet kan en gjøre slik en selv vil utvendig.