303    7    0  

Utdanne seg tømrer?

 2     Oslo     0
Hvordan kan man utdanne seg tømrer hvis man har gått allmen?
Hvor lang er utdanningen?

Mener jeg leste et sted at man kan ta utdanningen i militæret, stemmer det?

   #1
 178     Halden     0
Den mest sannsynlig veien å gå er nok å om du får deg jobb i et tømrerfirma. Med fire års erfaring og utdanning via kveldsskole/privatist kan du ta svenneprøve.

Det er sikkert mulig å starte på VG1, men for det første har du brukt opp årene dine. I tillegg vil det ta like lang tid som å jobbe på seg erfaring, og dermed er det mer økonomisk å jobbe hele tiden. Uansett kan det være en god idé å ta kontakt med fagopplæringskontoret i fylkeskommunen.

Jeg har ikke hørt om noen tømrerutdanning i Forsvaret, ettersom de har et veldig lite behov. Såvidt jeg vet er det kun til internasjonale operasjoner de har behov for tømrere, og dermed kan de rekruttere fra sivilt utdannede.
Ken
   #2
 143     Oppland     0
Konsentrert Byggfag er kanskje fremdeles en mulighet. Kravet for å komme inn var vertfall generell studiekompetanse, det gikk over ett år og bestod av studieretningsfagene fra grunnkurs byggfag og vk1 tømrer, dvs ikke noe matte, norsk, engelsk osv. Deretter to års vanlig læretid. Om Konsentrert Byggfag tilbys noen steder nå veit jeg ikke.
   #3
 3,955     0
60mnd praksis, samt i tillegg bestått tverrfaglig eksamen i tømrerfag og bestått fagprøve... dette er kravene....
   #4
 743     Nordland     0

60mnd praksis, samt i tillegg bestått tverrfaglig eksamen i tømrerfag og bestått fagprøve... dette er kravene....


Det stemmer. 5 års praksis som hjelpearbeider, samt tverrfaglig eksamen som tas som privatist før, eller ila praksistiden. Da er du klar for svenneprøven.

Dersom man ansettes som lærling, er praksistiden redusert til 4 år. Man har da krav på "bedre" oppfølging. Er du ansatt som lærling, kan du også få få fratrekk for gk og vk1 allmen. 3 mnd for hver av dem. Totalt 6 mnd.
   #5
 3,955     0
Er man ansatt som lærling har man også lærlingelønn....

Hjelpearbeidere går på ufaglært-lønn ... ca 30 kr under faglært lønn...
   #6
 743     Nordland     0

Er man ansatt som lærling har man også lærlingelønn....

Det kan nok stemme i mange tilfeller. Er man derimot "voksen", har en gjerne litt livserfaring som hjelper.
Dette blir opp til daglig leder og avgjøre. Har en hos oss som har kontrakt som lærling, men lønn etter kunnskap/ansvar. Altså opp i mot fagarbeiderlønn.
   #7
 1,093     Skjetten     0
Kort summert, så er du ikke avhengig av å ha ett svennebrev heller... Du kan jobbe deg opp erfaring, og igjen bli en dyktig arbeider uten svennebrev.

Etter x-antall års erfaring kan du melde deg på mesterskolen (det er ikke ett krav om svennebrev der, så lenge du tilfredstiller erfarings kravet).

Når du har mesterbrev kan du fint starte for deg selv, og få innvilget ansvarsrett alle  punkter tiltaksklasse 1.

Signatur