199    6    0  

Vedfyring i fare

 1 567     0
Dette er det fjerde angrepet på vedfyring i løpet av få uker, vær forberedt, ellers blir den rent- eller mindre rentbrennende plombert før du vet ordet om det, du skal elektrisifires, vil du eller ikke.
https://www.tu.no/artikler/nar-vedovnene-far-bedre-teknologi-er-det-uteluften-som-blir-bedre-ikke-inneluften/504772?utm_source=tu.no&utm_medium=feed&utm_campaign=feed_most_read

   #1
 5 564     0
Mulig han har et eller annet poeng, men han mistet meg når han begynte å rote det til for seg selv med å blande inn antall døde av Covid-19. Har han forstått så lite av noe som er så altomspennende som Covid, så mister jeg litt trua...

Det er vel fortsatt påbudt med to varmekilder i hus, er det ikke?
   #2
 2 622     Sørlandet     0
Fint med tall og statistikk. Kan brukes som en full mann bruker en lyktestolpe:
Mer til støtte enn til opplysning.

Skribenten drar paralleller til fyring og matlaging på koks og kreosot(?) innendørs i afrika... da kan ikke jeg ta dette seriøst...

Her hjemme fyres det i en rentbrennende vedovn og den fyres slik den skal og er bygd for å fyres.

Naboen gjør ikke alltid det og det kan jeg enkelte dager lukte. Så jeg ser vel litt poenget.

At man skal forvente å kjøre svære dieselbiler og fyre med ved og annet i storbyen i mange år til TROR jeg er lite sannsynlig. Da er man forlengst tilkoblet fjernvarme, VP, solceller eller annen teknologi som allerede nå egentlig jar utkonkurrert vedfyring både på pris og komfort (men ikke peishyhge)

Jeg tror ikke jeg kunne hatt to favner ved i en bygård på majorstua:D
  (trådstarter)
   #4
 1 567     0
Jeg ser dette som kampanje mot vedfyring i det hele tatt, har ikke hatt oljefyring, men det var vel slik det begynte der også, en gang.
Det er kaldt her i Norge innimellom, strømmen går i nå og da, det blinker i lysene her innimellom, i dag tidlig var strømmen borte, mange flere i området har ikke strøm, hva skal de gjøre om de ikke kan fyre med ved.
Alle mann til gassflasker?
Erna og EU vil at det ikke fyres med ved, unntatt i EU , "Velkommen til EUs grønne energiskifte. Mange tror at det består av sol og vind. Men biomasse, i stor grad trepellets, utgjør aleine ca. halvparten av «skiftet . Fordelen er at de gir stabil energi, ulempen at det kreves ufattelige mengder for at det skal monne.
Biomasse er den neste grønne skandalen under opprulling. Den er allerede avslørt i diverse fagmiljøer, og det er bare et tidsspørsmål før den sprekker i full offentlighet.
For det første er CO2-utslippene omtrent like store som for «fossile energikilder. Men politikerne har vedtatt at trefyring er klimanøytralt. Det betyr at over halvparten av verdens bokførte CO2-reduksjoner er rein bløff."
https://steigan.no/2020/10/ma-finland-importere-trevirke/?fbclid=IwAR3evzRz7BPTfRV8FCCwwE79G8C_3r18MTGHZBieE06VSnb1TKlZuaJJCSo
   #5
 21 857     Akershus     0
Vedfyring er møkkete, mer er det vel ikke å si om det? Rentbrennende betyr ikke rent, bare litt mindre møkkete.
Pipe og (ved) ovn er viktige som nødløsning, men bør i det daglige brukes minst mulig for å dempe forurensningen.
Fjernvarme er nevnt, men hvor kommer energien fra og hvor godt blir avgassene renset?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 1 567     0
Jeg tror at vedfyring har i praksis ingen betydning, globalt, litt skogbrann eller vulkan og det forsvinner i forhold.
Partikler blir ikke i luften, men regner ned og forsvinner.
Og som du skriver, beredskap er viktig.
En annen ting er at det er veldig trivelig.