27,208    31    6  

Oljetank - grave opp eller fylle med sand?

 503     Vestfold     1
Tidligere eier i vårt hus har hatt oljefyringsanlegg som nå er fjernet men oljetanken ligger fortsatt i jorden.

Vi skal drenere i løpet av våren - og tenkte at det ville være lurt å kombinere dette med evt. oppgraving av olje-tanken. Spørsmålet er om dette faktisk ER lurt  Wink - og om det er nødvendig?

Tidligere eier vet ikke hvor gammel tanken er, materiale eller størrelse (eieren var enke - og det var mannen som var "oljesjefen" Laughing. Finnes det et sentralt register over slike oljetanker slik at vi kanskje kunne få litt info om denne før vi beslutter oss? Evt hos kommunen?

Er det "noe særlig" vi bør tenke på ved evt oppgraving? All installasjon inni huset er fjernet.

Alle synspunkter er gull verdt!  ;D

   #1
 1,215     Norge     0
Viss du likevel skal ta opp dreneringen rundt huset er vel sjangsene for at tanken ligger så nær husveggen at den MÅ opp likevel!? Fort gjort å få løftet den opp med gravemaskinen(har gjort det samme sjøl) Sjangsen for at oljetanken er like gammel som huset er stor, men tjukt gods i disse så de holder lenge,men greitt å ta den opp når anlegget likevel ikkje er i bruk Kan bli dyrt med lekkasje. Det er gratis å levere stål. Viss det er oljetank til vanlig enebolig er den sikkert 3000 liter, dette er iallefall vanlig 'her' med oss!
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 503     Vestfold     0
Ja, samme tanke har vi jo også som utgangspunkt - altså best å få den gravet opp. Vi har bare hørt ganske heftige priser mht oppgraving osv. Opp til 50.000 for en slik jobb - og det virker litt veldig mye synes vi  ::)

Hva bør en slik jobb koste, forutsatt at entreprenøren allerede er på tomta med maskin og muligens graver helt inntil tanken pga dreneringen?
   #4
 7,686     Bærum     0
Der er ikke bare å grave opp tanken. Den skal også destrueres. Dvs. at den må renses før den deponeres. Ville alikevel tatt den opp så slipper du problemer i ettertid. Litt usikker på om du bare kan fylle med sand uten å rense tanken først. Det som er viktig er å ikke få oljelekkasje. Da kan du få pålegg om å grave vekk all infisert masse og rense denne. Da blir det DYRT.
   #5
 1,215     Norge     0
Viss han likevel er der for å ta opp dreneringen så er det fort gjort å ta opp tanken. Vell å merke viss maskinen er stor nok, holder ikkje med minigraver! skal han ha 50000 for å ta opp tanken og levere den er der ran, mener jeg! stropper rundt tanken så løfter han den opp!! Er tanken full,  må den nok tømmest.
Signatur
   #6
 1,215     Norge     0
Viss han likevel er der for å ta opp dreneringen så er det fort gjort å ta opp tanken. Vell å merke viss maskinen er stor nok, holder ikkje med minigraver! skal han ha 50000 for å ta opp tanken og levere den er det ran, mener jeg! stropper rundt tanken så løfter han den opp!! Er tanken full,  må den nok tømmest.
Signatur

   #8
 2,264     0
Hvis man får tømt tanken ned til siste litern, da utgjør den vel ingen risiko lenger?
Jeg søler mer enn en liter white spirit på et år hvertfall...
   #9
 7,686     Bærum     1
Enig i at det i praksis sikkert ikke er noe problem. Referer bare det entreprenøren som fjernet min parafintank sa. Tanken skal renses før den kappes opp og kastes. Om man velger å gjøre det sånn får være opp til den enkelte.