1 392    8    2  

Arbor malingsklar

 3     0
Hei!:)
Er det noen som har erfaring med Arbor sponplate malingsklar for slette vegger? Det er et "not/fjær" system som gjør at man skal slippe å sparkle, legge fiberduk.
Tenkte å sette dette opp i gang, og sparkle litt i skjøten, men har helst lyst å slippe fiberduk hvis jeg kan. Redd det vil sprekke med tiden?

   #1
 33     Møre og Romsdal     0
Jeg har ikke brukt Arbor, men jeg har brukt Walls2Paint. Det ser VELDIG identisk ut ut fra det jeg kunne finne om Arbor på nett. Vår erfaring er at det kan bli ganske bra helt uten sparkling, men du må gjøre et godt grunnarbeid for at skjøtene ikke skal synes. Det viktigste er at veggen de skal skrus opp på er helt rett, og da må man evt rive gamle plater/panel og ha på nye lekter.

Vi sparklet ikke, men skjøtene som ble dårligst pusset vi over og malte et ekstra strøk. Når man vet at de er der så er skjøtene synlige. I hverdagen er det ikke veldig plagsomt, men sparklede gipsvegger blir penere.
   #2
 656     0
Hei, beklager å bumpe en gammel tråd, men jeg lurer på om TS nå kan komme med erfaringer med Arbor Malingsklar?

Jeg holder på å montere en haug av disse selv. Hadde egentlig planlagt å legge en fiberduk på de (for sikkerhets skyld), men lurer på om dette er nødvendig. Skjøten er veldig tight, og er nesten usynlig selv før maling. Har skjøtene holdt for trådstarter?

Den lokale byggevarehandelen påstod for øvrig at Arbor malingsklar var et bedre produkt enn walls2paint, fordi Arbor-platene var grunnet også på baksiden. Dette gav visst mer stabilitet, siden baksiden ikke suger fuktighet fra kalde vegger på samme måte som Walls2paint...
   #4
 656     2
Jeg monterte Arbor malingsklar og malte rett over rett etter min forrige post her. Ca. 80 plater eller deromkring, så ikke noe spesielt lite prosjekt. Fremdeles 100% strøkent etter ca. 2 år nå. Angrer ikke et sekund, og har anbefalt disse platene mange ganger siden. Ville gjerne gjort det samme igjen.
   #5
 377     Trondheim     0
Jeg står i samme valget selv, mellom gips, W2p og Arbor malingsklar i et soverom under oppussing. Hvordan er prisforskjellen på W2P og Arbor?
I monteringsanvisningen til Arbor står det at lim ikke skal brukes i nota, mens W2P skal limes i skjøten. Hvordan blir det pent uten lim i skjøtene da?
   #6
 656     0
Jeg har veldig god erfaring med Arbor malingsklar. Liker den bedre enn Walls 2 Paint. Stabil, god plate, behandlet også på bakside.

Men platen må limes, det står da tydelig i monteringsanvisningen: https://g42-2.aktiweb.no/Kundearkiv/9591/MineDokumenter/teknisk%20info/vegg/MAN-42032693-Malingsklar_v1_26.5.2020.pdf se figur 1 eller punkt 6 på side 2.

Jeg limer mer enn monteringsanvisningen beskriver, legger en limstreng på synlig side av fjæra, slik at den tyter godt ut ved montering. Lar stå en til to timer til limet er nokså fast, men ikke fullstendig herdet. Bruker et skarpt stemjern til å kutte av overskytende lim, og vipps: perfekt, usynlig skjøt - alltid. Lærte det på Byggern der jeg handlet platene...
   #7
 377     Trondheim     0
Takk for info. Og da maler du bare over etterpå? Ingen sparkling i skjøtene? Pusser du med fint sandpapir for å fjerne limrester, og evt. etter første malingsstrøk?