1 238    24    5  

cheffen får nytt tak

 6 567     Akershus     1
Dags for nytt prosjekt! Ikke det at det ikke har skjedd noe siden sist jeg lagde prosjektråd, for det har det absolutt. Det er bare ikke delt i detalj her Grin

Men nå står et skikkelig prosjekt på trappene. Det er nemlig på tide å få seg nytt tak. Og denne gangen har jeg ikke tenkt å gjøre noe selv. Nå skal proffer få lov til å gjøre jobben da jeg desverre verken har tid eller nok kompetanse til å gå løs på det. 

Det dreier seg om et hus fra 1924 med valmet tak som har seks arker/tak oppløft, et stort, overbygget inngangsparti og to piper. Takvinkel på rundt 45 grader. 

Total takflate er røflig beregnet til 430 kvadratmeter.

Jobben består kort fortalt i å fjerne alt gammelt ned til undertak og bygge opp nytt tak med lufting. I tillegg blir kledningen på oppløftene skiftet ut. Nye renner og nedløp følger selvsagt også med. 

Jokeren i prosjektet heter råteskader. Det har vært vann på avveie flere steder og det er helt opplagt at en del råteskader må utbedres. Hvor mye det er snakk om får vi vite tidsnok..

Alt i alt tror jeg dette kan bli et spennende prosjekt - både for oss selv og for andre som har lyst til å følge litt med fra sidelinjen Laughing

Kommer tilbake med før-bilder i løpet av noen dager. Prosjektbilder avhenger av når jobben starter, men det kan se ut til at vi kan starte i løpet av et par uker. Vinteren er alltid en usikker sesong for denne typen arbeid. Men fortsetter været å oppføre seg på samme måte som tiden vi har lagt bak oss, bør det gå bra.

Det får være nok for nå! 
Signatur

   #1
 18     0
Kult, lykke til!

Vi ønsker å bytte tak til sommeren, forhåpentligvis går det i orden. Gjerrige, unge og med lang ferie blir det fort gjort selv Smile
  (trådstarter)
   #2
 6 567     Akershus     0
Takk Smile

Hadde det vært snakk om et "vanlig" tak, både med tanke på størrelse og utforming, hadde vi nok gått på med egeninnsats. Der er vi imidlertid ikke i det hele tatt.

Snekkeren har regnet inn tre mann over åtte uker i verste scenario. Forhåpentligvis blir det ikke så ille, men det er uansett så mye jobb at det ikke er realistisk å ta det selv.
Signatur
HSt
   #4
 23 807     Lillestrøm kommune     1
Ja for med normalt utseende tak kan en gjøre som jeg gjorde i Trøndelag og la nytt undertak med limte skjøter, jeg lot da en side av taket overvintre slik mens jeg hadde lagt Decra på andre siden. Isokraft og Icopal D-glass (tror det var det den heter) ksn ligge er par år.
  (trådstarter)
   #5
 6 567     Akershus     0
Det hadde sikkert vært mulig å gjøre det i et par etapper for min del også. Samtidig - noe av grunnen til at taket må byttes nå er det trolig ble gjort på dugnad på starten av 1980-tallet.

Snekkeren har blant annet påpekt amatørmessig utførelse på blikk i overgangene mot arkene. Det er også lekkasjer rundt den ene pipa - særlig når det det blåser godt og regnet ligger vannrett. Seks arker og gradrenner mot det overbygde inngangspartiet er det nesten i seg selv god nok grunn til å la proffer håndtere det Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 6 567     Akershus     0
I går morges rullet bilene med stillaset inn på gårdsplassen og fire mann brukte dagen på å montere det opp rundt hele huset.

Her er arbeidet i gang på baksiden. Det er lekk over døra, så der er jeg spent på hva de finner når taksteinene fjernes.

cheffen får nytt tak  - stillas-bakside-dagtid.jpg - cheffen

Så fra forsiden. Her er det trøbbel i tårnet på begge sider mot det overbygde inngangspartiet.

cheffen får nytt tak  - stillas-front-dagtid.jpg - cheffen

Og her er stillaset ferdig. Etter bildet ble tatt rykket snekkeren inn med en svær traktorhenger og en brakkevogn, så de er klare til å beleire plassen en god stund. Arbeidet starter på kortsiden på venstre side.

cheffen får nytt tak  - stillas-front-kveldstid.jpg - cheffen

Bakken er ganske godt dynket med vann etter den våte vinteren, så regner med gresset får ganske hardt medfart når liften skal trille rundt der. De kommer til å bruke en teleskoplift med grove dekk.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 6 567     Akershus     0
Takk!

Går for dobbelkrummet Skarpnes Antikk wet look. Vurderte enkeltkrum, men blir fort en del dyrere i både innkjøp og arbeid. Prosjektet er allerede i klassen veldig kostbart, så har ikke allverden å gå på Grin Særlig ettersom det kan ryke på en del i forbindelse med råteskader.

Det legges sløyfer og lekter i hvitt tre.

Det store spørsmålet nå gjelder farge på forkantbordbeslag. Vi er fristet til å gå for hvitt på både beslag, renner og nedløp.
Signatur
   #9
 2 514     Vestlandet     0
For eit flott hus!
Signatur