#13
 877     Østfold     0
Er det mulig å legge en ny isolert himling under sperrene, kutte øverste 10-15 cm av panelen på innvendig side av yttervegg og lage spalte/ hull i gesims eller øverst på utvendig kledning...? Mye jobb, men er det mulig?
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 6,703     Akershus     0
Takker for innspill - det er den løsningen jeg har vurdert som best, men er mye jobb og kan ha tvilsomme estetiske effekter utvendig Smile Må nok lage spalte/hull i utvendig kledning. Kan også gjøre at det blir litt lavt under taket på det store reposet i trappa.
   #15
 877     Østfold     0
Drit i isolering, det er for mye jobb iforhold til gevinsten.

Mal hele konstruksjonen og du får sikkert mere "varme i sjelen" av å se godt gammelt handtverk enn du får av 4kvm glava Smile.

Økonomisk tror jeg ikke årlige strømutgifter vil være nevneverdig forskjellig isolert eller ei, det vil være lunt oppunder taket og (nesten) kuldegrader nede uansett. Tror jeg Wink.

Dette vil uansett bli vakkert når du får malt det og blir kvitt den gulbrune panelen.

Jeg har sagt det før, og gjentar meg selv : Jeg hater gulbrun furhelvetespanel og lister.

Men når den blir malt så skjer det noe med meg....

Da kommer det frem noe i gammel furu som heter sjel! Og sjel er vanskelig å få kjøpt ny Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 6,703     Akershus     0
Som du er inne på, blir det jo en avveining av innsats mot effekt. Hadde jeg isolert hele taket på en skikkelig måte, er jeg ganske sikker på at det ville gitt en OK effekt. Men jobben frister ikke i det hele tatt. Lage spalte/hull i yttervegg, lage spalte i loftstak, lekte 5 cm. på åsene for å lage luftespalte, vindsperre, krysslekte, legge nytt tak, male.. Ja, det er lettere å male eksisterende tak Grin

Dersom jeg skal gjøre dette har jeg egentlig ikke lyst til å bygge mer enn sperrene gjør i dag. Jeg har ca. 12 cm. å gå på fra "toppen" av takåsene til "toppen" av sperrene, indikert ved rød strek på bildet under. Med 5 cm. luftespalte og et 1-2 cm. kledning har jeg plass til 5 cm. isolasjon uten å bygge mer enn sperrene gjør. Ikke voldsomme greier. Det koster jo noen kroner også.

Får snart få fingeren ut og bestemme meg Grin

cheffen: prosjekt trapperom - åstak.jpg - Innholdsansvarlig Byggebolig (cheffen)
   #17
 877     Østfold     0
_Den_ jobben, for fem cm isolasjon.....
Signatur

   #19
 971     Krikaveien     0
Hadde heller funnet en fin stråleovn som gir følelsen av opplevd varme (med tidsstyring kan den settes på om morgenen/tidlig ettermiddag, på de tidene dere bruker gangen), og lagt pengene i å gjøre inngangspartiet mer hyggelig.
  (trådstarter)
   #20
 6,703     Akershus     1
Hadde heller funnet en fin stråleovn som gir følelsen av opplevd varme (med tidsstyring kan den settes på om morgenen/tidlig ettermiddag, på de tidene dere bruker gangen), og lagt pengene i å gjøre inngangspartiet mer hyggelig.

Hadde vel egentlig lagt tanken på å isolere taket ganske død, men siden ludo64 tok det opp var det greit å ta en ny runde på det. Petimeteren i meg vil at jobben skal gjøres, men fornuften må nok seire. I alle fall i første omgang. Behovet er først og fremst å ha tilstrekkelig varme til at fuktige sko og ytterklær får tørke.

Stråleovn er ikke noe dumt alternativ. Et annet alternativ er faktisk å sette inn en vedovn. I boden som ligger ved siden av vedboden går det en pipe. Med litt muring og ordning er det fullt mulig å sette inn en vedovn. Litt mer arbeidskrevende enn en stråleovn, både med tanke på montering og innsats for å holde varmen. Og noe dyrere.. Men også litt hyggeligere med vedovn enn stråleovn Smile Varmefolie er også noe som kan vurderes.