#21
 1,925     klippdalen     0
tja, dette med at de har lesket seg på ringnes sine alkoholholdige varer kan jo slå begge veger Smile

enten var det fortjent for en god dags jobb, eller så var arbeid på stigende og dertilhørende ræva arbeide som har blitt utført Smile

  (trådstarter)
   #22
 6,701     Akershus     0
Haha Grin Det meste ser ganske bra ut, og det som er av skjevheter har nok kommet i løpet av årene som har gått Laughing
  (trådstarter)
   #23
 6,701     Akershus     0
Som bildene viser, er det stubbeloft i bjelkelaget. I byggeåret var det krypkjeller under hele huset, men det har blitt gravd ut kjeller senere. Min første tanke var å fjerne stubbeloftet og fullisolere mot kjelleren, men kanskje jeg bare skal bytte ut det gamle stubbeloftet med nye stubbeloftsplater?

Noen som har meninger om dette? Fjerner jeg stubbeloftet og fullisolerer får jeg plass til 20 cm. isolasjon, mens det blir plass til 15 cm. hvis jeg monterer nye stubbeloftsplater.

De gamle bordene vil jeg uansett ha bort da de utgjør en ujevn overflate med mange luftlommer under isolasjonen
   #24
 5,743     OSLO     0
hvis det er himling/tak i etasjen under, så er det en smal sak og fjerne stubblofts borda, og få full isolert det

flere ganger er ikke borda festa til lekta under, dem ligger bare løst
  (trådstarter)
   #25
 6,701     Akershus     0
Ja, det er himling i etasjen under. Er vel ikke noe poeng i å bruke penger på nytt stubbeloft da. Det blåser jo ikke akkurat i kjelleren Laughing

Her er annethvert bord festet med spiker, men går ganske fort å ta dem opp.
  (trådstarter)
   #26
 6,701     Akershus     0
Bjelkelaget der jeg har fjernet gulv er selvsagt ikke helt rett. Det er lavere innover i rommet. Har ikke målt så nøye, men det kan nok dreie seg om en høydeforskjell på rundt halvannen cm. fra ytterdøren og 2-3 meter innover. Ikke noe sjokk, men litt usikker på hva jeg skal gjøre med det.

Det er vel god latin å ta opp skjevhetene ved å rette opp bjelkelaget. Jeg har jo planer om å felle ned spon mellom bjelkene, og det er jo en smal sak å få lektene på siden til å være i vater. Men da vil en del av sponplatene ligge høyere enn bjelkene og ikke flukte. 

Det andre alternativet er å rette av med avrettingsmasse. Det er kanskje mer praktisk, men tilfører også litt mer vekt enn alternativ 1.

Noen som har gode råd?

Edit: forutsetningen her er at det skal brukes varmekabler og avrettingsmasse i utgangspunktet. 
  (trådstarter)
   #27
 6,701     Akershus     0
Det går ikke veldig fort fremover. Dels fordi jeg ikke har masse tid å avse til prosjektet, men også fordi en del av det videre arbeidet d er avhengig av at råten i ytterveggen blir ordnet. Får et par snekkere innom for å gjøre den jobben i løpet av uka.

Har imidlertid fjernet stubbeloftet. Etter at bildet ble tatt har jeg også fjernet lektene det lå på. Ingen av disse bjelkene er festet på noen måte. Fra byggeår har de ligget løst fra opplegg til opplegg, men blitt låst ved hjelp av gulvet oppå. I dag er de også låst fast av panelet i kjellertaket, som ble montert da kjelleren ble gravd ut for 50-60 år siden. La merke til dette i et annet prosjekt også. Så snart siste gulvbord var fjernet, ramlet nærmest bjelkelaget fra hverandre. Snedig.

cheffen rehabiliterer inngangsparti -  - cheffen

Da det kommer snekkere på besøk som skal bruke denne inngangen, pluss at jeg trengte et underlag å sette en stige på, har jeg laget en aldri så liten boardwalk. Ja, det er fort gjort å miste skruer og andre ting her Grin

cheffen rehabiliterer inngangsparti -  - cheffen

  (trådstarter)
   #28
 6,701     Akershus     0
Og her ligger det gamle gulvet pent på rekke og rad. Med tid og stunder får jeg vel nummerere bordene og oppbevare dem på en mer plasseffektiv måte. Noen av dem ble dessuten litt skadet, så må til pers med litt lim for å fikse dem før de legges bort.

cheffen rehabiliterer inngangsparti -  - cheffen
  (trådstarter)
   #29
 6,701     Akershus     0
Har tenkt å etterisolere ytterveggen som er eksponert, men det er jo en viss risiko forbundet med denslags. Med isolasjon på innsiden vil temperaturen i veggen synke og det kan bli risiko for råteskader som føge av at fukten ikke får tørket opp.

På utsiden har veggene liggende kledning montert på lekter som er snaut 2 cm. tykke. Det er ingen lufting bak kledningen da det ligger en vannstokk på grunnmuren og det er helt tett i raft/gesims. I tillegg fant noen det for godt å blåse inn isolasjon i det lille hulrommet mellom kledning og stående plank.

Ellers består veggene av stående plank i tre tommers tykkelse, som altså er der det har blitt råteskader. Kledningen er malt med plastmaling som er helt tett, men tanken er å fjerne all malingen og male huset med linoljemaling. Dermed vil vi få en mer diffusjonsåpen fasade, men det er altså ikke tilfelle i dag.

Planen per nå er å montere diffusjonsåpen vindsperre på stående plank innvendig, slik at vi får færre luftlekkasjer i veggen. Deretter lekte ut med 10 cm., isolere med trefiberisolasjon, montere dampbrems og sette opp panel. Valget av trefiberisolasjon og dampbrems handler om å bruke materialer som bufrer fukt og som lar konstruksjonen tørke ut innover.

Hvis noen har meninger om denne måten å gjøre det på, er det bare å skrike ut Smile

  (trådstarter)
   #30
 6,701     Akershus     0
Har revet panel rundt ytterdøra. Denne døra er en vesentlig grunn til at det er svært kaldt i dette rommet om vinteren, og glasspartiet over er en særlig synder. Burde ha vært byttet, men budsjettet tillater det ikke akkurat nå.

cheffen rehabiliterer inngangsparti -  - cheffen