210    4    0  

Feste lekter på murvegg innvendig

 2     0
Hei, 

Holder på å pusse opp et soverom i min leilighet hvor veggene består av tegelstein med murpuss. Lekter direkte på murveggen med lekter og ekspansjonsspiker og deretter monteres mdf plater på disse lektene. Har nå lektet alle veggene utenom ytterveggen, og mitt spørsmål er da om det går å lekte ut denne veggen også på samme måte? Eller vil dette medføre fare for fuktighet i lekt pga temperatur svingninger mellom ute og inne? Kan legge til att leilighet befinner seg i 2 etasje, så det er ikke snakk om noe kjeller. 

  (trådstarter)
   #1
 2     0
ingen som har noen formeninger om dette?O:) Burde vell gå greit om man legger papp mellom lektene?
HSt
   #2
 16 453     Sørum     0
Vi vet lite om veggen, platekledning blir ofte tett og evt kondens på mur vil ikke så lett tørke, derfor tør ikke jeg å gi deg råd.
   #3
 2 019     0
Ytterveggen bør ikke ha treverk inntil, det riktige i dag er å trekke den ut et par cm. Papp mot mur brukes ikke lenger, da det bare gjør vondt verre.
   #4
 833     Bergen     0
Vil ikke tro at papp gir noe garanti for noe som helst, heller motsatt. Det er i alle fall ikke anbefalt fx ved isolering av innvendig kjellermur under terreng. Bruk ev impregnerte lekter eller stål tynnprofiler om du er redd for fuktighet. Hvis det er hullmur er det neppe noen grunn til det.
Signatur