405    12    0  

Innrede kjeller fra 1968

 17     0
Jeg har et hus fra 1968. Dreneringen rundt huset er bra . Men i følge takst mann er det ikke murene isolert og det er ikke lagt fuktsperre under sålen .
Nå skall vi pusse opp kjeller, Den er i dag kledd med panel og tregulv på en del . Og ubehandlet murvegger og ubehandlet gulv på resten.
Jeg vet ikke hva som gjemmer seg bak panel og tregulvet , men i rommene som ikke er pusset opp er det ikke noe synlig fukte.
Jeg planlegger å legge  Platon Multi for gulv og Platon Multi for vegg . og så legge MDF plater på vegger og Parkett på gulv. 
Er det noen som har erfaring med dette?
Eventuelt synspunkter .
Det å grave opp drenering og fluktsikre utvendig er ikke en løsning på dette tidspunktet .

HSt
   #1
 16 811     Sørum     0
Du må vel ha noe isolasjon, helst ute men inne kan gå, spesielt i tørre gulv er det skjeldent et problem
  (trådstarter)
   #4
 17     0
Når jeg har fjærnet panelet på kjellervegg. Er grunnmuren dekket med plater. Platene ser ut som mur men er porøse. Det er mulig å spikre i dem. Noen som vet hva dette er og hvilken funksjon har dem? Fungere dem som isolasjon eller kan det være fare for fukt på innsiden mot grunnmur. Innrede kjeller fra 1968 - IMG_0507.JPG - LMC-i745Innrede kjeller fra 1968 - IMG_0506.JPG - LMC-i745
   #7
 2 249     0
Ser ut som siporex, det ble brukt i vår kjeller fra midt 60-tallet. Har hatt litt problemer med at armeringa ruster i siporex og dermed sprenger i stykker siporex, men den er ikke bærende her, så det er ikke noe problem.

  (trådstarter)
   #8
 17     0
Takker !
Platene ser helt tørr og fine ut . Også gulvet ser tørt ut
under gulvbelegget jeg har fjærnet.
Bør jeg legge Fuktsperre på veggen før jeg setter opp mdf plater ?
   #10
 399     Bergen     0
Hvis du skal ha mdf så ville jeg lagt et luftlag bak, stendere med 5cm isolasjon og fuktsperre, hvis ikke tror jeg mdf platene kan bli litt utsatt, (de tåler ikke all verden av fukt som tre gjør)
Du kan se min tråd om hvordan jeg gjorde det i kjelleren.
https://byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/kalle-bygge-kjeller-om-til-hybelleilighet

Jeg har brukt ferdigmalte mdf plater og gips i taket.

Signatur