4,096    46    11  

Lydtett lettvegg

 123     0
Jeg skal sette opp en lettvegg med 150 mm tykkelse mellom kjellerstue og ny hybel i kjeller og lurer på hva som er beste metode her for å få denne mest mulig lydtett. Ser at mange anbefaler å ha glawa mellom stendere pluss doble lag med gips, med 3 mm glipe til gulv, vegger og tak og fuge i alle kanter, men lurer på om dette blir helt lydtett og om det evt finnes enda bedre løsninger? 

Såg også et eksempel der man bruker 2 gipslag + 50mm glawa + 30mm luft + 50mm glava + 2 gipslag, men her brukte man spesielle skinner. Jeg hadde tenkt å bruke vanlige stendere i tre for å gjøre dette så rimelig som mulig. Vil helst unngå gjennomgående stendere, da jeg tror dette vil fungere som lydbroer. 


HSt
   #1
 36,640     Lillestrøm kommune     1
Stendere er viktig i tillegg lufttetting/gips

Egentlig burde det være to vegger med luft mellom

Glava og Rockwool har mye skisser
   #2
 443     0
Ser du skriver «helt lydtett» og det tror jeg du kan slå fra deg, det kreves nok atskillelig mer for å få det helt lydtett. Når det er sagt så kan det jo bli mer en bra nok? Mener byggforsk serien har en fin oppskrift på å bygge lydvegger, bare som ett tips.
   #3
 1,333     Bergen     1
Stendere i tynnprofiler/stål er ikke så mye dyrere enn tre. Der finnes også spesielle lydstendere og setter du opp to adskilte stenderverk så blir det bedre enn ett gjennomgående. Sjekk fx innervegg med bindingsverk av stål hos Gyproc for å se konstruksjoner og lydkrav som de oppfyller.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 123     0
Det er også et krav at veggen skal kunne ha spikerslag cc 60 cm og ha bæreevne til hyller, bilder osv. Jeg tror det derfor er best å bruke vanlig konstruksjonsvirke 48*98.


Stendere i tynnprofiler/stål er ikke så mye dyrere enn tre. Der finnes også spesielle lydstendere og setter du opp to adskilte stenderverk så blir det bedre enn ett gjennomgående. Sjekk fx innervegg med bindingsverk av stål hos Gyproc for å se konstruksjoner og lydkrav som de oppfyller.Med to adskilte stenderverk, tenker du på noen slikt som dette? Lydtett lettvegg  - lydvegg 200 mm v.2.JPG - magnato
Her har jeg tenkt to lag med 50mm glava og 98;48 som stendere får å få tilstrekkelig styrke i veggen. I tillegg har jeg satt inn noen innvendige lekter (48*48 eller 48*36) for å holde glava på plass og yttterst doble gispplater.

  (trådstarter)
   #5
 123     0
Stendere er viktig i tillegg lufttetting/gips

Egentlig burde det være to vegger med luft mellom

Glava og Rockwool har mye skisser

Dersom jeg går for to vegger, vurderer jeg å gjøre noe alla dette:
Lydtett lettvegg  - dobbel lydvegg 177mm b.JPG - magnato
Kan det fungere bedre med to separate vegger enn en tykk tror du?
Antall gipsplater er i begge tilfeller 4. Ulempen er at stendere 48;48 blir svakere enn 48;98.
HSt
   #6
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Hvorfor felles stender ytterst ?

Jeg kan ikke nok om hva forskjellen blir, men stiv vegg er er pluss så kanskje det oppveier litt for dårligere spalt ?
  (trådstarter)
   #7
 123     0
Om jeg skal gå for to vegger, måtte jeg ha 73 mm stendere for å få nok styrke i spikerslagene. Da kan jeg gå for 70 mm glava - som også gir mer isolasjon. Jeg kan forskyve stenderne litt og siden stendere er litt dypere enn glava'en vil det også bli et lite luftlag i mellom. Da kommer jeg frem til denne løsningen. Tror dere det kan være noe?
Lydtett lettvegg  - lydvegg 196 mm to lag 73mm stender.JPG - magnato   #8
 6,429     Akershus     0
Sett opp to parallelle vegger, slik som du tenker. Legg inn en luftspalte, og isoler med lydplate. Isoler resten med lydplate også. Det er den beste måten å gjøre det på.


.Thag
T1
   #9
 782     1

Du kan vurdere å bruke Fermacell fibergips eller tilsvarende:
https://www.hunton.no/produkter/vegg/fermacell-fibergips-2/
Bedre mot lydgjennomgang enn gips, og enklere å henge opp tunge ting.

Hvis du har plass til to lag med fibergips kan du også vurdere å bruke Green glue mellom fibergipslagene:
https://www.avshop.no/product/greenglue-lydisoleringmasse-pail-botte-18-9l/
Litt stiv pris, men hvis du skal ha en tynn vegg med best mulig resultat kan det være verdt pengene.