#41
 6,711     Akershus     0
Glava har matter som tilfredsstiller kravene, personlig hadde jeg valgt Rockwool lydplater. Men det er smak og behag.

Siden du nevner splittgulv, meg bekjent er den eneste grunnen til å velge splittgulv at det tåler vann bedre enn spon, og at det ikke samler seg vann i dammer (Som det erfaringsmessig gjør dersom svilla er lagt ut.)

.Thag

HSt
   #42
 37,522     Lillestrøm kommune     0
Nei, spaltegulv er en del av oppbygging av noen lydgulv. Det er samme grunn til at det ikke er gips i midten av denne konstruksjonen. Du ser lydreduksjon i oversikten over når de tok vekk en og en av platene. Sjekket opp det er normale Glava matter, med lydmatter som er tyngre så tipper jeg det er risiko for mekanisk kobling
  (trådstarter)
   #43
 140     0
Tror nøkkelen her er å forstå hvordan lydens energi blir redusert ved å gå fra det ene stoffet til det andre. Når lyden går gjennom et stoff med stor massetetthet i sving har lyden enormt høy hastighet (5000m/s i stål mot 340m/s i luft). Dersom det var ingen kopling mellom lagene, dvs absolutt vakum, ville lyden bli borte av seg selv, siden lyd er helt avhengig av det stoffet den går igjennom. Luft er ikke vakum og gir en kopling mellom stoffene, men jeg antar at mye energi blir borte (absorbert) når lyden går fra luft til stoff med stor massetetthet og så over til luft og så over til stoff med stor massetetthet osv. (Bare en teori, og skulle gjerne lært litt mer om dette.)

Nok om det, min utfordring er at lydveggen jeg skal bygge går gjennom et rom hvor jeg absolutt vil trenge strøm. Jeg har ikke lyst til å ødelegge lydveggen ved å legge inn elektriske ledninger og uttak, og lurer på hvilke andre alternativer jeg har. Jeg kan selvsagt strekke ledninger utenpå veggene, men det blir ikke så fint.

Se tegning nedenfor for å se lydveggens plasserning i rommet, med hybel på den ene siden (den med vinduer) og støyende ungdomsrom/hjemmkino på den andre siden.

FØR:

Lydtett lettvegg  -  - magnato


ETTER OPPUSSING:
Lydtett lettvegg  -  - magnato


   #44
 2,987     Vestlandet     1
Det beste eg har greid å tenka meg fram til for skjult elektrisk i lydsperre er endå eit lag utlekting utanpå lydveggen med noko som er ope, for å fella straum inn i dette ekstra laget. T.d. spilevegg utanpå lydveggen.

Ei ana løysing som ikkje er uvanleg i heimakinokonstruksjonar og liknande er å byggja seg ein kanal utanpå denne veggen er det passar best, og fører kablar og fell inn stikk i denne kanalen.

Eg grublar på det same for framtidig lydhimling i sokkeletasjen. Så langt eg har greid å tenka har eg to val:

a) Lydhimling med utanpåliggande straum og taklampar.

b) lydhimling med ektra nedlekting under den igjen med skjult straum og infelling av spottar i denne nedlektinga utan hol i lydhimlinga. Denne nedlektinga bør då ikkje vera i gips eller liknande, men helst så ope som mogleg (pga fare for triple leaf effekt), t.d. spilehimling. Ulempa er at det for stel 5cm ekstra takhøgd.

Edit: eit siste alternativ c) er å fella inn elektrisk i lydveggen men laga seg tette kassar av dobbel gips bak kvart punkt. Her må det og tettast med silikonfug i kabelrøyra mellom kvar koplingsboks. Vannvittig mykje arbeid.
Signatur
  (trådstarter)
   #46
 140     0
Hei, har ikke vært inne her på en stund, men lydveggen fungerer helt fantastisk.
Har p.t. kun en 38dB dør imellom, men det kommer en lite vindfang og en 38dB dør til imellom, og da vil jeg se veggens fulle potensiale. Det gjenstår også en lydhimling på ene siden.

Foreløig kan jeg ikke høre noen lyd gjennom veggen - men lyden går rundt veggen og gjennom lyddøren. Når jeg får opp begge lyddørene, skal jeg starte opp bordsagen, så får vi se...