509    20    1  

Malt terrasse som flasser, hva bør jeg gjøre?

 10     0
Hei.

Har en terrasse på 60kvm, der forrige eieren har valgt å male. Etter en vinter og en fuktig vår, så har malingen flasset av flere steder. Så vidt jeg forstår så er det fordi malingen ikke puster. Med mye fuktighet, så starter det med små bobler, også sprekker det.

Det jeg lurer på, er hva jeg bør gjøre? Jeg vurderte å pusse ned overflaten, og deretter beise, men er det riktig fremgangsmåte? 

Ønsker mest mulig vedlikeholdsfri terrasse, og har ingen kunnskap innenfor dette. Ønsker derfor noen tips/råd før jeg starter med noe som helst. Hva anbefales av fremgangsmåte og beis/maling?

Har forsøkt å google til svaret, men finner ingen eksempler der terrassen er malt og som flasser.

Setter stor pris på svar. 

HSt
   #2
 26 695     Lillestrøm kommune     0
Det stemmer at det vel er få resultater på malt terasse for resultatet blir alltid som TS beskriver

Jeg er usikker, malingsfjerner og sliping, kanskje vil Terassebeis fjerner også ta det ?

Når TS så at terassen var malt skulle han gitt selger beskjed om at verdien er negativ lik kostnaden på å rive og oppføre ny.
  (trådstarter)
   #3
 10     0
Jeg har ikke hatt kunnskap innenfor dette området, og var ikke klar over at maling ikke er anbefalt. Det var strøkent på visning og overtakelse, og jeg forholdt meg til prospektet.
Fra en leilighet med balkong av mur i hovedstaden, til et hus med terrasse, så er dette noe helt nytt for meg med lite erfaring. Men jeg lærer ✌️

Naboen anbefalte meg å fortsette med maling...

Blir dette en god fremgangsmåte?
-Slipe overflaten.
-Malingsfjerner
-Terrassebeis/terrasseolje?
TSt
   #4
 7 906     0
Malingsfjerner først og så slipe. Men med malingsfjerner må en passe på at underlaget tåler dette samt at en kan spyle / skylle med vann til slutt.
  (trådstarter)
   #5
 10     1
Bjerknez: En vil aldri unngå sånne som deg på forumer. Standard svar, uten å ha lest problemet til TS og uten å lese artiklene du selv linker til på google søk. Bare helt unødvendig av deg.

De tar for seg problemet med at maling flasser og at det ikke er bra å male... men hva gjør du når det allerede er malt? Det kommer ikke frem noen steder. Altså riktig fremgangsmåte, for best resultat og minst mulig vedlikehold i ettertid.


   #7
 796     Østfold     0
Bjerknez: En vil aldri unngå sånne som deg på forumer. Standard svar, uten å ha lest problemet til TS og uten å lese artiklene du selv linker til på google søk. Bare helt unødvendig av deg.

De tar for seg problemet med at maling flasser og at det ikke er bra å male... men hva gjør du når det allerede er malt? Det kommer ikke frem noen steder. Altså riktig fremgangsmåte, for best resultat og minst mulig vedlikehold i ettertid.Da må jeg få si det "ditto".

På google kan man klikke "se flere artikler" nederst når man scroller. Google er verdens største søkemotor så det kan hende man må bla en side eller to før svaret dukker opp.
Signatur

   #8
 877     Østfold     0
Forsøk på en begrenset del av terrassen å fikse etter forrige eier (en/noen få m2), vurder så om det er like greit ( kost/nytte/estetisk) å legge nytt dekke......
Signatur
   #9
 158     0
Jeg hadde en malt terasse, flasset riktig nok ikke, men var utrolig stygg etter noen år. Prøvde meg først på to runder med terassebeisfjerner og malingsfjerner, men det ble ikke bra nok til at jeg kunne ha beiset over. Alternativene ble da sliping eller bytte av dekke. Jeg valte det siste, så jeg anbefaller ludo64 sin fremgangsmåte...
   #10
 1 251     Sandefjord     0
Og hvis du ikke vil eller kan bytte ut gulvet, så kan du jo male gulvet på nytt. Ikke en varig løsning, men det vil gi deg et penere gulv.

Å slipe eller å fjerne malingen med malingsfjerner, hadde jeg ikke forsøkt på. Med mindre har tilgang til en gulvslipemaskin.