HSt
   #11
 26 534     Lillestrøm kommune     0
Ingen vits å male på nytt det holder aldri så alternativ er bare å la det være

   #12
 1 251     Sandefjord     0
Ingen vits å male på nytt det holder aldri så alternativ er bare å la det være

Her er jeg litt uenig😊
Når gulvet er malt fra før, og man ikke har anledning til å bytte gulvet, så vil et nytt strøk maling gi et penere utseende i en periode. Om det ser ok ut i ett eller tre år, avhenger av mye.
Som maling ville jeg brukt en tradisjonell oljemaling for kledning. De har ofte best heft på litt utfordrende underlag. Så vurder alkydmalinger som er løsemiddelbasert. Det rar jo kort tid å rulle over gulvet og da vil du få et pent utseende i år, og sannsynligvis 2-3 år til.

I en ideell verden, så er det olje eller terrassebeis som gir best resultat på terrasse. Men når det ikke er mulig, vel da må man velge blant alternativene. Og jeg mener å fjerne gammel maling utgår, pga veldig mye arbeid. Da gjenstår nytt gulv, eller maling.

Når vi kjøpte nåværende bolig var terrassegulvet malt. Jeg synes det holdt overraskende bra og vi hadde det slik i 6(?) år, før vi la nytt gulv.
   #13
 2 080     Sørlandet     0
Støtter hst her. Rev terrassen etter tidl eier i fjor. Den var nymalt ifølge takstrapporten rett før vi kjøpte og allerede stygg året etter. Kuttet ett par bord og tittet. Like fin inni men det hjalp oss lite.

Med tanke på å lite cu-imp koster så var det en no brainer, selv om det teoretisk burde gå å slipe etter man har skrudd alle skruene litt lenger inn.
HSt
   #14
 26 534     Lillestrøm kommune     0
Siden det flasser så vil det fortsette til evig tid, maling er tett og holder fukt tilbake, det kan derfor begynne å flasse alt etter noen måneder. En får aldri forseglet alle punkt på et terassebord og det vil derfor alltid ta opp mere fukt enn luftet vegg kledning.
  (trådstarter)
   #15
 10     0
Takk for alle innspill.

Nå har jeg prøvd meg frem, og det ble ganske tidskrevende. Årsaken er at det er flere lag med maling. Jeg har fått treverket frem på enkelte områder, men tålmodigheten tok slutt.

Jeg tenkte å leie gulvsliper og prøve meg frem med det, som siste alternativ før jeg går for å bytte ut alt. Ca. 500 kr for 24 timer fra Maxbo.

Fargerike har en terrassesliper, den er med stålbørster. Noen som har prøvd det før?
TSt
   #16
 7 685     0
Er terassen spikret bør en ikke slipe av galvanisering på hodene, de vil i fall kunne begynne å ruste. Ser en ikke hodene i dag så bør en bare slipe litt før en finner frem doren og hjelper litt slik at en unngår dette. Slipepapir har tendens til å tette seg når en benytter det på maling. Må passe på å benytte grovt nok papir iallefall til å begynne med og så bytte til finere når en nesten er ferdig.
  (trådstarter)
   #17
 10     0
Ahaa, takk. Smile

Det er synlig spiker hos meg. Det beste blir vel nok å rive ut alt og bygge på nytt, men det får jeg ikke tid til i år, så vurderer å prøve meg frem med sliping allikevel. Hvis det holder i 2-3 år så kan jeg heller bygge nytt på en senere anledning. Akkurat nå så ser det ikke fint ut.

De fleste spikrene har gått litt ned i treverket, skal prøve å få banka inn de få som er i samme høyde som overflaten, og deretter slipe.

   #18
 1 251     Sandefjord     0
Og da er jeg tilbake med mitt forslag om maling. Når ønsket er en ny platting, men det kan ikke gjøres før om noen få år. Og andre alternativer medfører mange timers arbeid og allikevel kort levetid (feks rust på spikerne etter sliping). Da mener jeg at å rulle over med en rimelig oljemaling er et godt alternativ. Arbeidsinnsatsen er veldig begrenset og er rimelig med tanke på at gulvet kun skal vare noen få år. Er det ikke fristende med et gulv som blir fint i 2 (?) år etter bare 1-2 timers arbeid???
HSt
   #19
 26 534     Lillestrøm kommune     0
og TS har alt fortalt at det er mange lag maling som flasser, når ny maling da kanskje holder i 2mnd er det da noen vits å legge på enda mer maling for at det skal flasse enda bedre ?

På hytta slet vi med maling på vinduer, de passerte aldri august uten at malingen flasset, dette var trolig pga fuktinntregning akkurat som TS sliter med.
  (trådstarter)
   #20
 10     0
Da gikk jeg for å slipe helt ned. Leide Scorpion gulvsliper fra Maxbo med K40 papir. Taklet ikke mer flassing.

Takk for alle tips. 👌
Malt terrasse som flasser, hva bør jeg gjøre? - IMG_20200529_183457.jpg - Nahiar
Malt terrasse som flasser, hva bør jeg gjøre? - IMG_20200529_143228.jpg - Nahiar