(trådstarter)
   #21
 211     0
Joda, jeg skrudde den sammen på gulvet og heiste den opp, no problemo  8)
Og ja, jeg er skrue-fan, så stenderverket er skudd sammen. Med denne går det som en lek.  8)

Er klar over at spikerslaga ikke er symmetriske. Jeg monterte dem der stenderverket var mest ustabilt, og der de loddrette stendere hadde slått seg mest, slik at jeg sikrer 60cc.
Jeg har ikke planer om å feste innerpanelet i spikerslaga. Jeg skal som sagt bruke loddrette huntonittplater til innerkledning, og skrur dem bare fast i falsen (eller hva det heter) langs de loddrette stendere. Trur ikke huntonitt-plater slår seg så mye at de begynner å bule ut i rommet....vi får se...  Smile

  (trådstarter)
   #22
 211     0
Hmmm...liten respons på avstemningen min her...tolker det som at dere har tro på konstruksjonen min. Det lover jo bra  Cool
   #25
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

...Bunnsvill skal ha svillunderlag...



...Har også 3mm luftesprekk under bunnsvill (la noen 3mm tykke stoppskiver under) og over toppsvill (kuttet litt på stenderverk-høyden)...


Er vel neppe så nøye med underlag når svillen ikke berører gulvet.  Wink
   #26
 516     0
Siden det tydeligvis er fler oppskrifter enn det er kokker når det gjelder slike oppgaver, vil jeg gjerne komme med en kommentar:

jeg har lest ( kun lest ) at fuktsperren skal under isoporen, at man skal supplementere med en 12 mm sponplate i tillegg til 22 mm sponplate når man ikke bruker gulvramme. ( cc 60 )
men jeg har skjønt at det er mange veier som fører til Rom, og ingen er vel direkte gale...
Ser frem til å se resultatet når alt er ferdig.
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 211     0

Stenderverk skal være impregnert. :
http://www.rockwool.no/sw1573.asp
Bunnsvill skal ha svillunderlag :
http://www.glava.no/filesystem/2004/10/na_skal_vi_isolere_web_3851.pdf
Mulig du har dette ?   ;)



Takker for gode innspill og linker.

Hensikten med impregnerte materialer er vel at de bedre motstår fukt. Men har man fukt i kjeller, har man et problem i utgangspunktet. Impregnerte materialer vil da etter min mening kun utsette en uunngåelig råte-prosess. Derfor brukte jeg ikke impregnert.

Ser at Glava anbefaler at isolasjon ligger inntil betongvegg. Slik jeg ser det, vil da isolasjonen bli fuktig når det evt. dannes kondens på betongveggen. Jeg synes ikke det høres lurt ut med fuktig isolasjon, selv om isolasjon ikke råtner, jfr. min erfaring med kaffedyr i denne tråden .

Ang. kapillærbrytende sjikt/svillunderlag under bunnsvill, så ser jeg i Bodybyggers glava-link at det her dreier seg om bunnsvill montert direkte på betonggulv. Jeg ville aldri montert dette, jfr. min erfaring med fuktig isolasjon og kaffedyr. Antar av svillunderlag er en form for isolasjon.



jeg har lest ( kun lest ) at fuktsperren skal under isoporen, at man skal supplementere med en 12 mm sponplate i tillegg til 22 mm sponplate når man ikke bruker gulvramme. ( cc 60 )



Fulgte Sintef-anbefalinger når jeg bygget gulvet, så regner med at jeg har gulvet på det tørre, for å si det sånn  ;)

Forøvrig har jeg tenkt å montere en termometer-sensor i 2cm spalta mellom stenderverk og betongvegg. Dette fordi onde tunger (Tommi's innlegg i denne tråden) påstår at man i en slik "ventilerende" konstruksjon får tilnærmet lik temperatur på begge sider av isolasjonen, og at man da like gjerne kunne kuttet ut isolering. Vel, når rommet står ferdig har jeg da tre termometer: ute/inne/mellom isolasjon og betong. Så her skal det forskes....  ;)


   #29
 108     0

Legger ut illustrasjon av tverrsnitt av isoleringskonstruksjonen (i word-format). Røde piler illustrerer ønsket fuktvandring  :P


Hmm, spennende. Jeg er litt usikker på om det gir nok gjennomtrekk? Jeg kan egentlig veldig lite om dette, så jeg er ikke sikker. Hos meg kommer det luft fra under grunnmuren, pluss at jeg har flere viftekanaler jeg tenkte jeg skulle benytte meg av.
  (trådstarter)
   #30
 211     0


Hmm, spennende. Jeg er litt usikker på om det gir nok gjennomtrekk? Jeg kan egentlig veldig lite om dette, så jeg er ikke sikker. Hos meg kommer det luft fra under grunnmuren, pluss at jeg har flere viftekanaler jeg tenkte jeg skulle benytte meg av.


Ja, er jo et spørsmål om 3mm spalte gir tilstrekkelig gjennomtrekk. I Platon-monteringsanvisningen står det ikke hvor stor spalte de anbefaler under bunnsvill og over toppsvill (se vedlegg). Platon-plasten gir vel en avstand mellom betong og stenderverk på 7mm, tror jeg (knastehøyden er 7mm). På den andre side, hadde bunnsvill- og toppsvill-spalta vært 3-4cm + 2cm avstand mellom betong og stenderverk, ser jeg for meg at gjennomtrekken hadde blitt så stor at det ville vært lik temperatur på begge sider av isolasjonen, altså ingen hensikt med isolasjon. Det er vel det isolasjon egentlig handler om; å begrense gjennomtrekk av luft. Så står man igjen med spørsmålet om hvor tett man kan ha det uten at den varme lufta kondenserer og skaper fukt og råte-skader. Vanskelig å vite....så lenge man ikke investerer i datastyrt balansert ventilasjon...

Skjønner ikke helt hvordan det hos deg kommer luft fra under grunnmuren??  ???
Ha du en pukk-fylt kanal i bunn av ringmuren?? Det ser nå ut som du har støpt gulvet helt inntil veggene...?