#71
 117     Trondheim     0
Hvordan ville det bli å ha plast direkte på murvegg før man lekter ut, så isolasjon,veggplater ett ?

TSt
   #72
 14,622     0
Treverk direkte mot mur som dette vil bli dårlig etter mange år. Som minimum må du ha noe i mellom men etter å ha sett min egen vegg som husbygger hadde laget ville jeg aldri gått for treverk inne i slike vegger. Hos meg var det benyttet plast i tillegg bak sponplate og det førte til at glava var våt. Hvorfor det ikke hadde vokst mugg og sopp bak forstår jeg ikke men det var det eneste positive med det.
   #73
 25     Østfold     0
Jeg har ett hus fra 73 med en kjeller der 50% er under bakkenivå.
Ytterveggene er 20cm leca, uisolert.
Opprinnelig var ytterveggene kun pussa og malt utvendig med en noe laber drenering, ingen grunnmurspapp av noe slag.
Innvendig var det lekter (2x2) direkte på leca uten noe imellom, 5cm glava, fuksperre og panel.
Jeg rev dette i fjor høst og fant ingen antydninger til sopp, råte e.l. noe sted.
På den ene veggen lå det i tillegg ett rør som har holdt typ 60* til gammelt ett rørs system.

Det er nok greit å være litt forsiktig når en holder på med kjellere men for min del kommer jeg til å bygge opp igjen tilsvarende som var. Det har jo fungert i 40år...
Signatur
HSt
   #74
 36,753     Lillestrøm kommune     0
Sistemann her har i allefall vært heldig normalen er nok et mugghelvete med så dårlig utearbeide. Risiko er også at ting går i oppløsning over tid så det som fungerrte i 20 år ikke fungerer lenger. har slike tendenser her men vet ikke helt hva som er galt ute.
   #75
 2,044     0
Hvordan ville det bli å ha plast direkte på murvegg før man lekter ut, så isolasjon,veggplater ett ?

Har du plast bak kan ikke fukten vandre gjennom veggen, men renner ned til bunns og samler seg der. Mye vann på en plass er ikke bra. Med isolasjon rett mot muren vil den fungere som en svamp og det blir ikke så vått pr cm2, forhåpentligvis ikke mer enn at det tørker opp når det er tørt ute eller lav luftfuktighet inne.
  (trådstarter)
   #76
 292     Porsgrunn     0
Trappenedgang, mellomgang og soverommene er ferdig (gjenstår noe fuging). Ble veldig fornøyd med resultatet. Barna har "bodd" nede i 2 uker nå og de trives med den nye plassen (noe foreldrene også gjør). Var deilig å få ned det meste av leker, som til nå har vært i stuen oppe. Slenger ved noen bilder av resultatet.

Kjellerstue,vaskerom og bad blir tatt ved en senere anledning når økonomi, lyst og vilje tilsier det:)Oppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowToOppussing av råkjeller fra 1964 -  - HowTo
   #77
 302     Akershus     0
Fint ble det hvertfall! Skjønte ikke helt hvordan du kunne legge tregulv her. Er det lagt rett på betongen, men som på forhånd ble malt med noe som er diffusjonstett for å forhindre at fukt trenger opp i gulvet?
Signatur

  (trådstarter)
   #78
 292     Porsgrunn     0
Ble limt 6mm depronplater på betong, etterfulgt av flexiwatt varmematter. Over varmematter ble det lagt 0,2mm plast og til slutt parkett.