20 314    38    0  

mariesdrops: Pusser opp tjenestestue fra 1920 + litt til

 17     Troms     0
Som førstegangs huskjøpere, som ikke er redd for utfordringer, var vi på leting etter et mindre hus/leilighet som vi kan gjøre mye selv på, som det er mulig å få god verdiøkning på om man gjør de rette tingene.
Vi var først i budrunde på et hus i samme type hus som vi endte opp med å kjøpe, men der ga vi oss på 700 000, da vi følte at det ble for mye å gi for et slikt hus, spesielt når det var mye som måtte gjøres.

Etter den budrunden la vi hus helt på vent, og tenkte at da skulle vi vente til 2013 før vi begynte å se på noe nytt, så kunne vi heller spare oss opp litt mer egenkapital osv.
Og akkurat da vi hadde lagt oss en slagplan så dukket det opp ett dødsbo, med en takst på 500 000, og da så vi nærmere på det. Endte med at gubben dro på visning, da jeg måtte være på jobb. Og det førte til at vi bydde på huset, og vant budrunden uten at jeg engang hadde fått sett huset på innsiden engang.
Det var mildt sagt litt skummelt for min del. Men var med godt mot etter at vi hadde fått huset til 130 000 under takst, altså til 370 000.

Selve huset er fra 1920, og er i grei teknisk stand. Med huset så fulgte det med en STOR fjøs, en sagstue fra tidlig 1900, garasje fra ca 1935, og en garasje som var bygd på 1960-tallet. Vi fikk altså mye for pengene.
Grunnen til at vi fikk det så billig er i hovedsak at fjøsen ikke er i topp stand, men vi er ikke redd for en utfordring der. Men vi var heldig med at advokatene som holdt visning var i de to andre husene som også lå ute til salgs, så det gjorde at leietakeren som bor i huset hadde ansvaret for visninga. Og det gjorde sånn at nesten ingen turte å gå inn i huset engang. Noen ganger må man bare ha flaks.


Huset er på ca 55 kvm. Lav takhøyde, men det er naturlig spesielt siden det er et så gammelt hus. Og det kommer nok til å bli sjarmen med huset.
Foreløpig så har vi ingen bilder fra innsiden av huset, da vi venter på at leietakeren skal komme seg ut fra huset.
mariesdrops: Pusser opp tjenestestue fra 1920 + litt til - IMG_1563[1].JPG - mariesdrops
mariesdrops: Pusser opp tjenestestue fra 1920 + litt til - IMG_1561[1].JPG - mariesdrops
mariesdrops: Pusser opp tjenestestue fra 1920 + litt til - IMG_1557[1].JPG - mariesdrops
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 17     Troms     0
Kan jo fortelle litt om oss.
Jeg er en 22 år gammel revisorstudent, og "gubben" er en 27 år gammel bilmekaniker. Dette er vårt første hus, som må gjøres mye med, men det skremmer ikke oss, da vi har altfor mye energi å ta av.  ;D
Vi har ingen barn, og det er ikke noe som kommer til å bli aktuelt på lenge, men om det er noe som skal inn i huset er det nok en katt for å holde oss med selskap ;)

Vi har mange planer for huset, men vi kommer til å ta alt bit for bit. For nå har vi endelig noe som er vårt, og som vi kan gjøre som vi vil med.

Vi overtok huset med tomt og alt 27.september i år, men venter på at leietaker skal flytte ut av huset (senest 1.januar). Nå mens vi har ventet så har vi ryddet litt i fjøs og uthus, siden alt var proppe fullt med ting, da det er et dødsbo som bare har blitt fylt opp med rare ting.
Har funnet endel skatter, og masse materialer, og det har vært morsomt å hatt noe å henge fingrene i mens vi venter på at vi kan overta selve huset som vårt.

Fjøsen har ei stor lembru, og der stod det masse, i hovedsak bare søppel.
Første bildet viser en liten del av hvordan det så ut der før vi startet, til slutt var det helt tomt, og får faktisk god plass til bilen der oppe. Men ble noen lass med søppel til slutt.
Er ganske fullt over alt, men det er i hovedsak materialer, gamle trekasser, hestevogn, vedsleder, gamle ovner og så videre. Men vi står litt i stå med tanke på at vi ikke har fått overtatt huset enda.
Oppussing av Tjenestestue fra 1920 + litt til - IMG_9588.JPG - mariesdrops
Oppussing av Tjenestestue fra 1920 + litt til - 485735_10152175422425235_1001372526_n.jpg - mariesdrops
Oppussing av Tjenestestue fra 1920 + litt til - 557686_10152201690750235_347150689_n.jpg - mariesdrops
Signatur
   #3
 52     Skien     0
Gratulerer med hus!
Boliger med låve er alltid moro, så dette blir spennende å følge med på.
Lykke til!
  (trådstarter)
   #6
 17     Troms     0

Rett ved Sama sykehjem og "kommuneverkstedet"?


Helt korrekt  ;D

Takk alle sammen, ser fram til å få satt henda i verk på både på hus og fjøs Wink
Signatur
   #7
 10 486     Akershus     0
Kjenner at jeg blir litt misunnelig på den låven Smile


Et tips før dere setter i gang, er å bruke litt tid på å legge en helhetlig plan. Det blir fort slitsomt, irriterende og unødvendig dyrt hvis det første prosjektet som er gjort kommer i veien for det 3.

Tida frem til overtakelse kan dere f.eks. bruke til å lesse masse her på forumet. Det er mange gode erfaringer delt, og mye nyttig å lese om.
Signatur

   #8
 175     0


Helt korrekt  ;DHar passert forbi der hver morgen i tre år for mange år siden da jeg gikk på skolen i Hagebyen.

Forøvrig er jeg enig med frodes, lag en skikkelig plan før Dere begynner.

I tilegg er det lurt å ikke spare penger på de tingene som ikke vises. Det som ikke vises når huset er ferdig er som oftest vanskelig/umulig å gjøre på nytt.

Lykke til med oppussingen!

Chiefen.
  (trådstarter)
   #10
 17     Troms     0
Takker for alle gode innspill, det med en helhetlig plan er noe som vi har tenkt mye på. Så vi har mange gode tanker og ideer, men den "endelige" planen blir satt når vi får overtatt huset og får det målt opp. Da er det mye enklere å planlegge i detalj.
Har allerede sett på mange gode løsninger for huset, og vi ser at vi må nok finne på mange praktiske og gode løsninger på noen ting, spesielt med tanke på størrelsen av huset.Det aller første vi gjorde da vi overtok huset (eller det vil si dagen før alt var overført til oss) var å kutte ned jungelen av "gress" som var rundt på eiendommen, og allerede da kom våre naboer for å nesten takke oss for at vi tok litt tak ;D

Noe som ikke så helt fint ut var rødfargen på garasjen som står rett ved siden av veien, kunne nesten virke rosa istedet for rød. Må være minst 15 år siden det var gjort sist. Så den malte vi, og bare det var et stort løft bare det. Utrolig hvor lite som skal til på en nedslitt eiendom for at det blir seende MYE bedre ut.

Sjefen til gubben har en hjullaster, så han kom kjørende med den en kveld og planerte litt ved lemmen til fjøsen og fjerne mose og gress. Her skal vi til våren fylle på med masse og planere skikkelig ut. Vi har ikke bestemt oss enda for om vi skal gruse dette partiet med garasjen, eller om vi skal slenge oss med på naboen og få det asfaltert. Men jeg personlig tror at det heller mot grus.

Inntrykket vi har fått av naboene så langt er veldig positivt, de synes at det er så flott at det "endelig" skjer noe med huset, fjøset osv.

Det blir ihvertfall en spennende tid vi går imøte, og det kommer nok litt om våre planer for huset i løpet av den nærmeste framtid. Grin
Oppussing av Tjenestestue fra 1920 + litt til - IMG_9571.JPG - mariesdrops
Oppussing av Tjenestestue fra 1920 + litt til - 391677_10152195110315187_1934324091_n.jpg - mariesdrops
Signatur